Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta6112.02.20191

1438-2018 (02 08 02)

Turun kaupungin keskustan alueurakka -palveluallianssin muodostaminen

Tiivistelmä:

Turun keskustan alueen infran kunnossapidon alueurakasta on pyydetty neuvottelumenettelyllä tarjouksia ajalle 1.10.2019 - 30.8.2027. Kyseessä on hankkeen toteuttamiseksi muodostettava palveluallianssi. Osallistumishakemus saatiin neljältä tarjoajalta ja neuvotteluja on käyty niistä kolmen kanssa. Sopimus kehitysvaiheeseen siirtymisestä esitetään solmittavaksi tarjousryhmittymä Desentin kanssa.

Kylk § 61

Strateginen hankinta, hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara ja

Kaupunkiympäristön kunnossapito, kunnossapitopäällikkö Mari Helin 5.2.2019:

 

Turun kaupungin Strateginen hankinta on pyytänyt kaupunkiympäristötoimialan, Kaupunkiympäristön kunnossapito -yksikön toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kaupungin keskustan alueen infran kunnossapidon alueurakasta palveluallianssina. Työ koostuu katu- ja viheralueiden infran kunnossapidosta ja pienistä peruskorjaustöistä. Sopimuskausi on 1.10.2019- 30.9.2027. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, arvoltaan arviolta 4 miljoonaa euroa (alv 0) vuodessa.

 

Urakkamuodoksi on jo valittu palveluallianssi kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa 6.2.2018 § 74.

 

Neuvotteluvaiheeseen siirryttiin kaupunkiympäristötoimialan johtajan päätöksellä 13.11.2018 § 92. Neuvotteluvaiheeseen valitut tarjoajat olivat Kuntec Oy, YIT Rakennus Oy sekä tarjousryhmittymä Desentti, jonka muodostavat Destia Oy ja Entti Oy. Neuvotteluvaiheen päättymisestä ilmoitettiin tarjoajille 13.12.2018, jonka jälkeen niitä pyydettiin jättämään tarkentavat tarjoukset sekä vaadittava palkkioprosentti.

 

Hankinta tulee jatkumaan allianssikumppanin valintapäätöksen jälkeen kehitysvaiheella. Kehitysvaiheessa Tilaajalla on vielä oikeus päättää lopullisesti allianssin muodostamisesta. Koko sopimuskausi on yhteensä enintään kahdeksan vuotta ja päättyy viimeistään 1.9.2027. Sopimus päättyy sopimuskauden lopussa ilman erillistä irtisanomista. Sopimus voidaan irtisanoa sopimuskauden aikana päättymään milloin tahansa molemmin puoleisella 12 kuukauden irtisanomisajalla.

 

Tarjouspyynnössä mainittiin, että hankinnassa siirrytään kehitysvaiheeseen yhden neuvotteluvaiheessa eniten kokonaispisteitä saaneen tarjoajan kanssa.

 

Neuvottelut käytiin kahdessa vaiheessa. Ensin arvioitiin Tiimin ja AJR:n projektinjohto- ja tuloksentekokyky sekä Tiimin yhteistoiminta- ja innovointikyky. Arviointi suoritettiin arviointiryhmän toimesta Tilaajan järjestämissä työpajoissa. Arviointiryhmään kuului Tilaajan edustajien lisäksi ulkopuolinen arvioitsija.

 

Seuravaksi arvioitiin samaan tapaan Tarjoajien esittämät Suunnitelma asiakas- ja asukastyytyväisyyden parantamiseksi sekä Kehitysvaiheen projektisuunnitelma.

 

Näistä kaikista muodostui Tarjoajille laatupisteet, joihin lisättiin tarjoajien ilmoittamista palkkioprosenteista muodostuneet hintapisteet tarjouspyynnössä ilmoitetuilla laskukaavoilla. Pisteiden laskentataulukot sekä ulkopuolisen arvioitsijan lausunto ovat tämän päätösesityksen oheismateriaalina.

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi 

 

Tarjoajat ilmoittivat täyttävänsä tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset. Tilaajavastuu- ja muut kelpoisuustiedot on lisäksi tarkistettu kaikilta tarjoajilta jo osallistumishakemusvaiheen jälkeen.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Kaikki neuvotteluvaiheessa saadut tarjoukset täyttävät asetetut vaatimukset ja kaikki otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

 

Tarjousten vertailu ja tarjousten valinta

 

Vertailuperusteiksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin. Vertailun laatu- ja hintapisteet on laskettu tarjouspyynnössä esitetyllä tavalla. Kokonaistaloudellisesti edullisin on eniten pisteitä saanut tarjoaja.

 

Tarjoajat ja niiden saavuttamat kokonaispisteet ovat seuraavat:

 

Tarjousryhmittymä Desentti

94,29 pistettä

Kuntec Oy

71,75 pistettä

YIT Rakennus Oy

60,91 pistettä

 

Kokonaistaloudellisesti edullisin on Tarjousryhmittymä Desentti, joka valitaan Turun kaupungin keskustan alueurakan palveluallianssin sopimuskumppaniksi ja seuraavaan kehitysvaiheeseen.

 

Liite 1                                  Tarjousten avauspöytäkirja

Oheismateriaali 1               Pisteytystaulukko

Oheismateriaali 2               Lausunto tilaajan tekemästä arvioinnista

 

Toimialajohtaja Christina Hovi:

 

Ehdotus        Kaupunkiympäristölautakunta päättää, että:

 

- keskustan alueurakan palveluallianssin sopimuskumppaniksi ja seuraavaan kehitysvaiheeseen 1.3.2019 alkaen valitaan, sopimuskaudelle 1.10.2019- 30.9.2027, kokonaistaloudellisesti edullisin Tarjousryhmittymä Desentti, tarjouspyyntöasiakirjojen ja tarjouksen mukaisin ehdoin,

 

- kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan sopimus sekä tekemään siihen tarvittavia vähäisiä muutoksia sopimuskauden aikana, ja

 

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lähteenmäki ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Asian oli kokouksessa esittelemässä kunnossapitopäällikkö Mari Helin.

Jakelu

aoDestia Oy
aoEntti Oy
aoKuntec Oy
aoYIT Rakennus Oy


Liitteet:

Kylk § 61
Liite 1:Tarjousten avauspöytäkirja