Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta46920.11.20184
Kaupunkiympäristölautakunta48627.11.20183

9859-2016 (641, 613, 627)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Parkinkenttä (16/2018)

Tiivistelmä: -

Kylk § 469

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti 12.11.2018:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos VI kaupunginosan kortteliin 29, Parkinkentän urheilu- ja virkistyspalveluiden alueelle sekä katualueiden osille osoitteessa Tuureporinkatu 2. Työnimeltään kaavanmuutos on Parkinkenttä. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti.

Kaavan tavoitteet

Kaavan tavoitteena on mahdollistaa Parkinkentän täydennysrakentaminen osana kehittyvää Aninkaisten aluetta siten, että alueen liikuntapalvelut paranevat.

Tavoitteena on muodostaa kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja toiminnoiltaan monipuolinen kortteli, jossa yhdistyvät mm. liikunta, asuminen, toimisto- ja liikekäyttö. Asemakaavanmuutos tukee kaupungin väestötavoitetta ja on Keskustan kehittäminen -kärkihankkeen mukainen.

Tavoitteena on Tuomiokirkkonäkymän säilyminen erityisesti Aninkaistensillan suunnasta kaupunkiin saavuttaessa sekä alueen vehreän ja puistomaisen luonteen säilyminen.

Tavoitteena on rakentaa uudelleen nykyinen tekojäärata ja -kaukalo /pallokenttä vastaamaan nykystandardeja. Lisäksi alueelle tavoitellaan muita mahdollisia korkeatasoisia liikuntapalveluja osana alueen kokonaiskehittämistä.

Tavoitteena on selvittää lähialueen toimijoiden, kuten Konserttitalon ja Maakunta-arkiston, mahdolliset tarpeet ja huomioida ne tarvittavilta osin kaavamuutoksessa.

Tavoitteena on parantaa alueen kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä. Liikenteen tarpeet huomioidaan mm. osoittamalla tarvittavat auto- ja pyöräpysäköintipaikat alueelle.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Parkinkenttä

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Parkinkenttä.

PäätösAsia pantiin pöydälle Sandelinin Lähteenmäen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kylk § 486

Pöydältä 20.11.2018 § 469.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 11-2.

Ennen päätöksentekoa äänestettiin esittelijän ehdotuksen ja Sandelinin Lähteenmäen kannattamana tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen välillä:

"Lisäksi lautakunta toteaa, että korkea asuntorakentaminen ei sovi alueelle kaupunkikuvallisesti ja vaarantaa nykyiset liikuntapalvelut. Aluetta reunustaa joka suunnalta kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja miljöitä: Verkatehdas, Ukkokoti, ammatti-instituutin rakennukset, konserttitalo, maakunta-arkisto ja Tuureporinkadun harjakattoisten pienkerrostalojen kokonaisuus. Liikuntapalvelut ja asuntorakentaminen ovat vaikeasti yhteensovitettavissa ko. alueella. Liikuntapalveluita tulee kehittää alueella ilman raskasta asunto- ja toimistorakentamista."

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät Peltonen, Lintunen, Mattila, Muurinen, Laukkanen, van Ooik, Lindell, Rantanen, Palmunen, Manni ja Ilvessalo.

Sandelinin muutosehdotuksen puolesta äänesti hänen lisäkseen häntä kannattanut Lähteenmäki.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus