Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta42109.10.20187

12796-2016 (641)

Turun hallinto-oikeuden päätös Tapionpuiston suunnittelu- ja toteutuskumppanin valintaan liittyvään valitukseen

Tiivistelmä:

Hallinto-oikeus on hylännyt Sinikka Selänteen valituksen, joka koski Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöstä valita vireillä olevan Tapionpuiston asemakaavan mukaisen AR-1-kortteliin suunnittelu- ja toteutuskumppani.

Kylk § 421

Konsernihallinto, kaupunginsihteeri Pia Bergström 5.10.2018:

Sinikka Selänne valitti Turun hallinto-oikeuteen Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksestä 21.6.2017 § 306, jolla hylättiin Sinikka Selänteen oikaisuvaatimus koskien suunnittelu- ja toteutusryhmän ”Illaksi kotiin” valinnan perumista ja valitun tarjouksen hylkäämistä.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 13.12.2016 § 500 päättänyt, että Itäharjun kaupunginosassa vireillä olevan 25.10.2016 § 266 hyväksytyn asemakaavan muutosluonnoksen ”Tapionpuisto” alueella järjestetään ilmoittautumismenettely alueen suunnittelu- ja toteutuskumppanin valitsemiseksi päätöksen liitteestä ilmenevin ehdoin.

Valittaja on muun muassa todennut, että valittu tarjous ei sisältänyt tarjouspyynnössä vaadittua hankesuunnitelmaa, tarjoajan luonnos on epärealistinen, toteuttamiskelvoton ja kaupunkikuvallisesti tontille sopimaton, kerrosneliömetrihinta ei ole yksiselitteinen, ja että tarjouksen sisällöstä voi päätellä, että tarjouksen tehnyt ryhmä ei aio itse rakennuttaa hanketta.

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Sinikka Selänteen valituksen.

Perusteluissaan hallinto-oikeus toteaa, että lähtökohtaisesti kaupungilla on oikeus valita, kenen kanssa se ryhtyy yksityisoikeudelliseen sopimussuhteeseen. ”Illaksi kotiin” -ryhmän valinta kaupungin suunnittelu- ja toteutuskumppaniksi Tapionpuiston asemakaavanmuutoshankkeeseen ei ole ollut ilmoittautumismenettelyohjeissa määriteltyjen ilmoittautumisten arviointikriteerien vastainen. Lisäksi hallinto-oikeus toteaa, että johtokunta on Selänteen oikaisuvaatimukseen antamassaan päätöksessä esittänyt perustelut sille, miksi oikaisuvaatimus on hylätty, ja päätös on siten perusteltu hallintolaissa tarkoitetulla tavalla.

Yhteenvetona hallinto-oikeus on todennut, että Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätökset eivät ole valituksessa esitetyillä perusteilla lainvastaisia.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 20.9.2018

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta merkitsee Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää.