Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta42209.10.20181

2181-2018 (10 02 03, 02 08 00)

Kaavoituksen asiantuntijapalveluiden puitejärjestelysopimus, toimittajien valinta toimialoille 2, 6 ja 7

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristötoimiala on pyytänyt avoimella menettelyllä tarjouksia kaavoituksen asiantuntijapalveluista 31.3.2021 päättyvälle sopimuskaudelle. Tarjouspyyntöön sisältyy optiot 2 x 12 kuukautta. Päätetään osa-alueiden 2, 6 ja 7 konsulttien valinnasta.

Kylk § 422

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, kaavoitus, kaavoituspäällikkö Paula Keskikastari 25.9.2018:

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, kaavoitus on pyytänyt tarjouksia hankekohtaisesti sovittavista asiantuntijapalveluista 31.3.2021 päättyvälle sopimuskaudelle, jonka jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa 2 x 12 kk (optio). Optiossa on kyse Tilaajan oikeudesta, ei velvollisuudesta. Hankinta koskee niitä alla mainittujen asiantuntijapalvelujen osa-alueiden 2, 6 ja 7 toimeksiantoja, joita ei kilpailuteta erillishankintoina.

Ne toimeksiannot, joiden kokonaisarvo on yli 60 000 euroa minikilpailutetaan puitejärjestelyyn valittujen palveluntuottajien välillä tarjouspyynnössä esitettyjen ehtojen mukaisesti. Päätöksen perusteena on tällöin kokonaistaloudellinen edullisuus (hinnan ja laadun välinen painotus), joka täsmentyy minikilpailutuksia koskevissa tarjouspyynnöissä. Alle 60.000 euron (alv 0 %) toimeksiannot toteutetaan ilman minikilpailuttamista. Näissä tapauksissa tilaukset tehdään puitejärjestelyyn valitulta palveluntuottajalta, jonka osaaminen ja kokemus kohdistuvat parhaiten hankinnan kohteena olevaan toimeksiantoon.

Tilaaja voi tarjouspyynnössä esitettyjen ehtojen mukaisesti ostaa palveluita hankintapäätöksestä poiketen. Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, hankinnassa käytettiin avointa menettelyä. Asiantuntijapalveluiden puitesopimuksen hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi EU:n laajuisesti 13.6.2018.

Tarjouspyynnön mukaan osatarjoukset sallitaan siten, että tarjous voi sisältää tarjoutumisen yhden tai useamman suunnittelutoimialan tehtäviin. Tarjouksia pyydettiin seuraavilta suunnittelutoimialoilta:

1 Yhdyskuntasuunnittelu ja kaavoitus

2 Havainnekuvat ja visualisointi

3 Rakennushistorialliset selvitykset

4 Meluselvitykset

5 Hulevesiselvitykset ja -suunnitelmat

6 Tärinäselvitykset

7 Luonto- ja kasvillisuusselvitykset.

Tarjouspyynnöstä sai esittää kysymyksiä 3.8.2018 klo 13:00 mennessä Mercell-hankintajärjestelmään. Vastaukset esitettyihin kysymyksiin julkaistiin 9.8.2018 klo 16:00 mennessä hankintajärjestelmässä. Vastaukset esitettyihin kysymyksiin eivät aiheuttaneet muutoksia tarjouspyyntöön.

Määräaikaan 21.8.2018 klo 12:00 mennessä tarjouksen toimitti 26 tarjoajaa. Hankinta on jaettu osa-alueisiin ja osatarjoukset hyväksytään osa-alue kohtaisesti. Tarjouspyynnön mukaisesti jokaiseen osa-alueeseen valitaan kuusi (6) puitesopimustoimittajaa, mikäli kelpoisuusehdot täyttäviä tarjoajia ei ole vähemmän.

Liitteenä 1 taulukko tarjoajista ja osa-aluekohtaisten tarjousten jakauma.

Tarjouksia suunnittelutoimialoihin 2, 6 ja 7 toimitettiin seuraavasti:

- osa-alueeseen 2 tarjouksen toimitti 7 tarjoajaa.

- osa-alueeseen 6 tarjouksen toimitti 7 tarjoajaa.

- osa-alueeseen 7 tarjouksen toimitti 7 tarjoajaa.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjouskilpailusta suljetaan pois sellaiset tarjoajat, joita koskee hankintalain 80 §:n mukainen poissulkemisperuste. Tarjouskilpailusta voidaan sulkea pois tarjoajat, jotka ovat laiminlyöneet verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen tai joita koskee muu hankintalain 81 §:n mukainen poissulkemisperuste.

Hankintalain mukaan tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia, hankintalain 83 §:n perustuvia soveltuvuusvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta. Hankintayksikön tulee siten ennen tarjousvertailun tekemistä ja tarjouksen valintaa selvittää, että tarjoajan kelpoisuusehdot täyttyvät.

Tarjoajien kelpoisuuden tarkastuksessa todettiin, että kaikki tarjoajat täyttivät tarjoajalle asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastuksessa todettiin, että Sitowise Oy:n tarjous ei sisältänyt tarjouslomaketta (hintaliite), tämän johdosta tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena. (osa-alueet 2, 6 ja 7)

TUPA Architecture Oy:n tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastuksessa todettiin, että tarjouksen tarjouslomaketta (hintaliite) ei ollut täytetty pyydetyllä tavalla, tarjouksessa ei ilmoitettu pyydettyjä tuntihintoja. Tämän johdosta tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena. (osa-alue 2)

Muut tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia ja sisältävät pyydetyt selvitykset ja liitteet.

Koska kelpoisuusehdot täyttäviä, tarjouspyynnön mukaisia tarjouksia osa-alueilla 2, 6 ja 7 on kuusi tai vähemmän, voidaan nämä kaikki valita mukaan puitejärjestelyyn.

Tehdyn vertailun mukaan kaavoituksen asiantuntijapalvelujen puitejärjestelyyn tulee osa-alueisiin 2, 6 ja 7 valituksi seuraavat konsultit:

Osa-alue 2 Havainnekuvat ja visualisointi ARK

WSP Finland Oy, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy, Ramboll Finland Oy, Arkkitehdit MY Oy ja Arkkitehtitoimisto Harris ja Kjisik Oy.

Osa-alue 6 Tärinäselvitykset YMP

WSP Finland Oy, A-Insinöörit Suunnittelu Oy, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy, Ramboll Finland Oy, Promethor Oy ja Taratest Oy.

Osa-alue 7 Luonto- ja kasvillisuusselvitykset

Ramboll Finland Oy, Ympäristösuunnittelu Enviro Oy, Faunatica Oy, Luonto- ja ympäristötutkimus Envibio Oy, Pöyry Finland Oy ja Sweco Ympäristö Oy.

Tarjousten vertailu on tämän pöytäkirjan liitteinä.

Liite 1Taulukko tarjoajista ja osa-alueiden 2, 6 ja 7 tarjousten jakauma

Liite 2Osa-alueiden 2, 6 ja 7 hankinnan kertomukset

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että seuraavat tarjoajat seuraavilta suunnittelutoimialoilta hylätään tarjouspyynnön vastaisina:

- Sitowise Oy, (osa-alueet 2, 6 ja 7)

- TUPA Architecture Oy, (osa-alue 2).

Lisäksi kaupunkiympäristölautakunta päättää, että:

- kaavoituksen asiantuntijapalveluiden puitejärjestelysopimukset solmitaan tarjouspyynnössä ja tarjouksissa esitetyin ehdoin ja tarjouksissa annetuin hinnoin seuraavasti:


Osa-alue 2 Havainnekuvat ja visualisointi:

WSP Finland Oy, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy, Ramboll Finland Oy, Arkkitehdit MY Oy ja Arkkitehtitoimisto Harris ja Kjisik Oy.

Osa-alue 6 Tärinäselvitykset:

WSP Finland Oy, A-Insinöörit Suunnittelu Oy, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy, Ramboll Finland Oy, Promethor Oy ja Taratest Oy.

Osa-alue 7 Luonto- ja kasvillisuusselvitykset:

Ramboll Finland Oy, Ympäristösuunnittelu Enviro Oy, Faunatica Oy, Luonto- ja ympäristötutkimus Envibio Oy, Pöyry Finland Oy ja Sweco Ympäristö Oy.

- mahdollisesta option käytöstä Turun kaupunki päättää erikseen;

- hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään; sekä

- oikeuttaa toimialajohtajan tekemään hankintasopimuksiin tarvittaessa vähäisiä muutoksia sopimuskauden aikana.

Samalla lautakunta toteaa, että hankintayksikköä sitovat sopimukset eivät synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisilla sopimuksilla. Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimukset voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja hakemusosoituksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää.

Jakelu

aotarjoajat


Liitteet:

Kylk § 422
Liite 1:Taulukko tarjoajista ja osa-alueiden 2, 6 ja 7 tarjousten jakauma
Liite 2:Osa-alueiden 2, 6 ja 7 hankinnan kertomukset