Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta40909.10.20187

7997-2014 (615)

Turun hallinto-oikeuden päätös poikkeamispäätöstä koskevasta valituksesta, Hennalantie 84

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on hylännyt valituksen, joka koski poikkeamispäätöksestä tehtyä valitusta.

Kylk § 409

Konsernihallinto, kaupunkisuunnittelu, johtava asiantuntija Satu Lehto 29.9.2018:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta hyväksyi 22.8.2017 § 241 yksityishenkilön lomarakennuksen käyttötarkoituksen muutosta asuinrakennukseksi koskevan poikkeamishakemuksen siltä osin, kuin asia koskee rantarakentamiskieltoa ja hylännyt hakemuksen muilta osin osoitteessa Hennalantie 84.

Hakija valitti päätöksestä Turun hallinto-oikeudelle, joka on päätöksellään 21.9.2018 jättänyt tutkimatta valituksen siltä osin, kuin se koski hakijalle myönnettyä poikkeamispäätöstä ja hylännyt sen muilta osin.

Hallinto-oikeus on perusteluissaan tutkimatta jättämisen osalta todennut seuraavaa: Koska lautakunta on myöntänyt käyttötarkoituksen muuttamista koskevan poikkeamisen, ei hakijalla ole tältä osin asiassa oikeussuojan tarvetta. Hallinto-oikeus ei voi tutkia valitusta myönnetyn poikkeamisen osalta.

Muilta osin hallinto-oikeus on todennut, että lautakunta on voinut katsoa, ettei hakemus ole ollut riittävästi yksilöity ja ettei sen tueksi ole esitetty riittävää selvitystä ja siten hylätä hakemuksen. Lautakunnan päätöstä ei ole syytä muuttaa.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 21.9.2018

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta merkitsee Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää.