Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta41009.10.20188

3630-2017 (646, 649, 021)

Turun hallinto-oikeuden päätös Jäägurtti Oy:n valitukseen kausimyyntipaikkojen vuokrauksesta

Tiivistelmä:

Hallinto-oikeus on hylännyt Jäägurtti Oy:n valituksen, joka koski päätöstä Läntisen Rantakadun kausimyyntipaikkojen vuokraamisesta kesäksi 2017.

Kylk § 410

Konsernihallinto, kaupunkisuunnittelu, johtava asiantuntija Satu Lehto 29.9.2018:

Jäägurtti Oy valitti Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksestä 21.6.2017 § 328, jolla hylättiin Jäägurtti Oy:n oikaisuvaatimus neljän kausimyyntipaikan vuokraamisesta Läntiselle Rantakadulle välillä Auransilta-Kristiinankatu. Vuokrauskriteereinä toimivat tarjottu vuokra, konsepti ja myyntipisteen ulkonäkö. Määräaikaan kiinteistöliikelaitokselle tuli 13 tarjousta. Jäägurtti Oy:n vuokratarjous 6.006 euroa oli ”kylmien herkkujen” ryhmässä neljänneksi paras, se oli ”huutokauppatyylinen” vaikkei tästä ole tarjouspyynnössä ollut mainintaa.

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Jäägurtti Oy:n valituksen. Hallinto-oikeus ei ole tutkinut vastaselityksessä esitettyä vaatimusta vuokra-ajan lyhentämisestä eikä esitettyä uutta vaatimusta, jonka mukaan kyse olisi kilpailutuskäytännön vastaisuudesta.

Perusteluissaan hallinto-oikeus toteaa, että kaupunki voi lähtökohtaisesti sille kuuluvan harkintavallan nojalla päättää, kenelle ja millaisin ehdoin se vuokraa alueitaan. Kaupungin harkintavaltaa rajoittavat hallintolaista ilmenevät hallinnon oikeusperiaatteet. Harkinta ei siten saa johtaa epätasapuoliseen kohteluun ja sen tulee perustua asiallisiin syihin.

Yhteenvetona hallinto-oikeus on todennut, että asian valmistelu tai esittely ei ole ollut valituksessa esitetyin tavoin puutteellista tai virheellistä. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätökset eivät siten ole syntyneet virheellisessä järjestyksessä. Päätökset eivät myöskään ole perustuneet epäasiallisiin syihin, eikä johtokunta ole muutoinkaan käyttänyt väärin sille asiassa kuuluvaa harkintavaltaa. Johtokunta ei siten ole ylittänyt toimivaltaansa. Päätökset eivät muutoinkaan ole valituksessa esitetyillä perusteilla lainvastaisia.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 20.9.2018

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta merkitsee Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää.