Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta39425.09.201814

10449-2018 (08 00 00)

Uudenmaantien ja Kupittaankadun risteyksen liikennevalosuunnitelma

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Uudenmaantien ja Kupittaankadun liikennevalosuunnitelma. Liikennevaloilla selkeytetään liittymässä liikennöintiä ja parannetaan liikenneturvallisuutta.

Kylk § 394

Kaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelupäällikkö Matti Salonen 14.9.2018:

Kupittaankadun risteyksessä vilkasliikenteisellä Uudenmaantien ylittävällä suojatiellä on kadunylitystilanne jalankulkijoille ja pyöräilijöille vaikeasti hallittava. Kaksikaistaisten ajosuuntien ylityksessä syntyy usein tilanteita, joissa toisella kaistalla auto pysähtyy suojatien eteen mutta suojatien käyttäjällä ei ole varmuutta viereistä kaistaa käyttävän autoilijan väistämisestä. Myös autoilijalle suojatie on hankala, kun suojatien käyttäjien toiminta voi olla vaikeasti ennakoitavissa. Liikennesääntöjen mukaan tässä kadun ylityksessä pyöräilijät ovat väistämisvelvollisia Uudenmaankatua suoraan ajavaan liikenteeseen nähden, mutta väistämissääntöjen hallinnassa on kaikilla liikenteen osapuolilla puutteita. Suojatiellä on tapahtunut vuosittain keskimäärin kaksi onnettomuutta.

Liikennevaloilla voidaan selkeyttää risteyksen liikennekäyttäytymistä, mikä helpottaa erityisesti lasten ja vanhusten kadunylitystä. Liikennevalot parantavat myös risteyksen turvallisuutta. Uudet liikennevalot eivät tuo autoille merkittäviä lisäviivytyksiä.

Liite 1Uudenmaantien ja Kupittaankadun risteyksen liikennevalosuunnitelma LV617/1

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Uudenmaantien ja Kupittaankadun risteyksen liikennevalosuunnitelman LV617/1.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 394
Liite 1:Uudenmaantien ja Kupittaankadun risteyksen liikennevalosuunnitelma LV617/1