Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta17710.04.20181

1463-2018 (02 08 02)

Viinamäen päiväkodin urakan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Viinamäen päiväkodin uudisrakennuksen Suunnittele ja toteuta -urakan tarjouspyynnöt oli tavoitteena lähettää kyselyyn helmikuussa 2018. Hankintamenettelynä esitettiin käytettäväksi avointa menettelyä ja valintaperusteena kokonaistaloudellisesti edullisinta hintaa. Hankkeella on rahoitus vuoden 2018 talousarviossa ja vuoden 2019 taloussuunnitelmassa. Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt hankesuunnitelman 29.1.2018. Kaupunkiympäristölautakunta päätti urakan käynnistämisestä 6.2.2018 § 73.

Kylk § 177

Kaupunkirakentaminen, toimitilojen rakennuttaminen, arkkitehti Mari Virtanen 29.3.2018:

Viinamäen päiväkodin hankkeen tarjouspyynnön valmistelussa on todettu tarjouspyynnön kriteereissä mahdollisesti hankintalain vastainen esitys hankintalain pykälään ”§ 93 Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen valinta” liittyen. Pyydettyjen referenssien pisteytys ei kohdistu suoraan hankintaan. Virhe on mahdollista poistaa tekemällä urakan käynnistämisestä uusi päätös.

Esitämme kriteereihin liitteen 1 mukaiset muutokset, jossa kelpoisuusehdot sisällöltään pysyvät samoina, mutta referenssejä pyydetään kaksi yhden sijasta ja tarjoajan on esitettävä alustava kokonaisaikataulu hankkeesta. Valintaperusteena on halvin hinta, joka on muutos aikaisempaan esitykseen (kokonaistaloudellisesti edullisin hinta hinta-laatupisteytyksenä). Urakka toteutetaan edelleen suunnittelu- ja toteuta -mallilla. Hankinnan aikataulu pysyy samana.

Urakan sisältö:

Suunnittele ja toteuta -urakkaan sisältyvät kaikki suunnittelu- ja rakennustyöt sekä suunnittelu- ja rakennustyössä tarvittavat luvat siten, että kohde voidaan luovuttaa tilaajalle urakka-asiakirjojen mukaisessa laajuudessa, laatu- ja muiden vaatimuksien edellyttämässä tasossa, toimivuudessa ja kunnossa. Hanke tehdään joko tilaelementtinä tai sääsuojan alla toteutettuna paikanpäällä.

Urakkaan kuuluu uudisrakennuksen lisäksi piharakennus ja piha-alueiden rakentaminen. Kaupunki purkaa nykyisen päiväkodin erillishakkeena.

Vähimmäisvaatimukset ja tarjouspyyntöön liitettävät asiakirjat on esitetty liitteenä olevassa tarjouspyyntöluonnoksessa.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että:

- se oikeuttaa toimitilojen rakennuttaminen -yksikön käynnistämään Viinamäen päiväkodin hankesuunnitelman mukaisen uudisrakennuksen Suunnittele ja toteuta -urakan hankinnan avoimella hankintamenettelyllä liitteessä 1 mainituilla täydennetyillä vähimmäisvaatimuksilla ja, että vähimmäisvaatimukset täyttävien urakoitsijoiden valintaperusteina käytetään kokonaistaloudellisesti edullisimman hinnan sijasta halvinta hintaa;

- kaupunkirakentamisjohtaja valtuutetaan hyväksymään korjattuun tarjouspyyntöön mahdollisesti tehtäviä vähäisiä teknisluontoisia muutoksia sekä allekirjoittamaan tarjouspyynnön ja mahdollisesti tehtäväksi tulevan sopimuksen; sekä

- tämä päätös kumoaa kaupunkiympäristölautakunnan tekemän päätöksen urakan käynnistämisestä 6.2.2018 § 73.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, toimitilojen rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 177
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos