Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta15727.03.20181

3437-2018 (10 03 01)

Aurajoen itäisen rantamuurin korjaus välillä Sotalaistenkatu - Savenvalajankatu -urakan hankinnan aloittaminen sekä urakoitsijan valintakriteerit

Tiivistelmä: -

Kylk § 157

Kaupunkirakentaminen, vastaava rakennuttaja Tuomas Turpeinen 19.3.2018:

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen on valmistelemassa Aurajoen itäisen rantamuurin rakennusurakkaa. Urakassa toteutetaan rakennussuunnitelmien osoittamassa laajuudessa rantamuurin korjaustyöt kokonaisurakkana. Rantamuurin korjaustyöt sisältävät mm. muurikivien ja pintarakenteiden purkamisen, uusien perustusten, tuentojen sekä kuivatus- ja pintarakenteiden rakentamisen ja purettujen muurikivien asennuksen. Urakka-aika on suunniteltu alkavaksi toukokuussa 2018 ja päättyvän kesällä 2019.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta.

Hankinnasta tullaan tekemään hankintalain edellyttämä hankintailmoitus.

Urakan kokonaiskustannusarvio on noin 3.600.000 euroa (alv 0 %).

Urakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Urakan hankinta suoritetaan käyttäen avointa menettelyä ja valintaperusteena on halvin hinta. Tarjousten tekijöille asetetaan seuraavat kelpoisuusvaatimukset, joiden on täytyttävä, jotta tarjoajan tarjous otetaan mukaan tarjousvertailuun:

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa–suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

Tarjoajan vuosittaisen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään neljä (4) miljoonaa euroa kahdella viimeisellä kahdentoista kuukauden pituisella tilikaudella. Liikevaihtovaatimuksen tulee täyttyä molemmilla tilikausilla.

Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Urakoitsijan tulee noudattaa kaikkien työntekijöiden työsuhteissa voimassaolevaa alan valtakunnallista työehtosopimusta.

Tarjoajalla on voimassaoleva vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla ottanut tapaturmavakuutuslaissa (608/1948) tarkoitetun vakuutuksen.

Tarjoajan on esitettävä tarjouslomakkeella, miten se tulee järjestämään urakkaohjelman mukaisen vakuuden. Lomakkeessa on ilmoitettava vakuuden muoto ja vakuuden antaja.

Tilaaja hyväksyy ulkomaisen vakuudenantajan vain siinä tapauksessa, että vakuudenantajalla on sivukonttori tai muu tilaajan hyväksyttävissä oleva edustaja Suomessa.

Tarjoajan tulee toimittaa yllä mainittujen vaatimusten täyttymisestä tarjouspyynnössä tarkemmin määritellyt todistukset, jotka eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia.

Tarjoajalta edellytetään Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä RALA-pätevyystodistus urakkaan soveltuvista toimialapätevyyksistä:

18.5b: Pääurakointi; pohjarakentaminen, vaativat pohjarakennustyöt

tai muu riittävä näyttö urakkaan soveltuvasta pätevyydestä: Pätevyystodistuksen voi muuna riittävänä näyttönä korvata toimialapätevyyksin eriteltynä referenssiluettelona viimeiseltä kolmelta vuodelta.

Tarjoajalla ja ilmoitetuilla alihankkijoilla tulee olla Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä yritystasoinen tähän urakkaan ja esitettyihin alihankintoihin soveltuva toimintatapojen sertifiointi tai muu vastaava tähän urakkaan soveltuva näyttö ulkopuolisesti todennetusta laadunhallinnasta. Esimerkiksi tähän urakkaan soveltuva SFS-EN ISO 9001 laatusertifikaatti.

Muilta osin tarjouspyyntö liitteineen on oheisen tarjouspyyntöluonnoksen ja sen liitteiden mukainen.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos 14.3.2018

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että:

- Aurajoen itäisen rantamuurin korjaus välillä Sotalaistenkatu – Savenvalajankatu -urakan hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin;

- hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa;

- hankkeesta julkaistaan hankintailmoitus HILMA-hankintakanavalla; sekä

- kaupunkirakentamisen palvelualuejohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan tarjouspyyntö ja mahdollisesti tehtäväksi tuleva sopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentaminen
tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 157
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos 14.3.2018