Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta11206.03.20187

11653-2016 (613, 627)

Asemakaavan ja asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Skanssinmäki (7/2018)

Tiivistelmä: -

Kylk § 112

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Taina Riekkinen 23.2.2018:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaava ja asemakaavanmuutos Koivulan kaupunginosan kortteliin 22 ja osalle Skanssinmäki-nimistä puistoaluetta osoitteessa Skanssinkatu, Sorakatu, Uudenmaantie. Työnimeltään kaavanmuutos on Skanssinmäki. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Taina Riekkinen.

Kaavan tavoitteet

Asemakaavan ja asemakaavanmuutoksen tavoitteena on Koivulan korttelin 22 asemakaavan muuttaminen siten, että osia korttelista voidaan muuttaa asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Tavoitteena on, että korttelissa toimivan yrityksen toimintaedellytykset ja mahdollinen toiminnan laajentaminen turvataan. Skanssinmäen laki säilytetään viheralueena ja sinne suunnitellaan alueen läpi kulkevat ulkoilureitit. Alueelle tavoitellaan noin 600 asukasta.

Alue suunnitellaan vetovoimaiseksi sekä ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestäväksi osaksi uutta Skanssin kaupunginosaa.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Skanssinmäki

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavan ja asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Skanssinmäki.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Paula Keskikastari ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus