Hankinnat puitejärjestelyssä ja puitejärjestelyn sisäisen kilpailutuksen järjestäminen

 

Tilaaja voi kilpailuttaa hankkeet myös julkisesti tai toimia kaupungin oman hankintaohjeen mukaisesti pienhankinnoissa, sitoutumatta puitejärjestelyyn kaikissa hankkeissa.

 

Hankkeissa joissa useamman toimialan suunnittelutarvetta, käytetään pääasiallisen suunnittelun toimialan toimialaa.

 

 

 

Enintään 60 000,00 € arvoiset tilaukset

 

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu-suunnitteluyksikön hankintavaltuudet omaavat virkamiehet voivat tehdä arvonlisäverottomalta arvoltaan alle 60 000 € tilauksia puitejärjestelyyn ko. suunnittelutoimialalle valituilta toimittajilta.

Tilaus tulee tehdä siltä suunnittelutoimialan sopimuskumppanilta, jonka osaaminen ja kokemus kohdistuvat parhaiten hankinnassa olevaan suunnittelu toimeksiantoon. Kokemuksen ja osaamisen arvioinnissa tulee käyttää tarjoukseen liitettyä vastaavan projektipäällikön ja pääsuunnittelijoiden referenssi – ilmoitusta.

Toimeksiannon saajan valinnassa vaikutta alla ilmoitettujen perusteiden lisäksi tarjouksessa ilmoitettu vasteaika työn aloittamiselle. Mikäli työ on kiireinen, toimeksiantoon soveltuvista palveluntuottajista lyhyimmän vasteajan ilmoittaneet palveluntuottajat ovat etusijalla.

 

 

Työtilauksissa valintaperusteina ovat:

 

1

 

 

Tie-, katu- ja aluetekniikka TKA

Pääasiallisen suunnittelijan kokemus ja näytöt vastaavan tyyppisten toimeksiantojen suunnittelussa

2a

Geotekniikka:

- geotekninen suunnittelu GEO

 

Pääasiallisen suunnittelijan kokemus ja näytöt vastaavan tyyppisten toimeksiantojen suunnittelussa

2b

Geotekniikka:

- pohjatutkimukset GEO

 

Tarjoajan laitteiston sopivuus kohteen tarpeisiin ja tutkimusryhmän kokemus vastaavista tutkimuksista.

3a

Rakennetekniikka

- rantalaitureiden, meluesteiden, tukimuurien yms. erikoisrakenteiden suunnittelu RAK

Pääasiallisen suunnittelijan kokemus ja näytöt vastaavan tyyppisten toimeksiantojen suunnittelussa

3b

Rakennetekniikka

-uudisrakennus- ja korjauskohteiden rakennesuunnittelu RAK

Pääasiallisen suunnittelijan kokemus ja näytöt vastaavan tyyppisten toimeksiantojen suunnittelussa. Korjauskohteissa erityisesti korjausrakentamisen rakennesuunnittelun kokemus vaikuttaa valintaan.

4a

Siltatekniikka:

-siltasuunnittelu SIT

 

Pääasiallisen suunnittelijan kokemus ja näytöt vastaavan tyyppisten toimeksiantojen suunnittelussa.

4b

Siltatekniikka: yleis- ja erikoistarkastukset ja niihin liittyvä korjaussuunnittelu SIT

 

Pääasiallisen suunnittelijan kokemus ja näytöt vastaavissa siltatekniikan hankkeissa. Korjaussuunnittelussa ja erikoistarkastuksissa valintaan vaikuttaa erityisesti tämän tyyppiset referenssit.

5

Vesihuolto ja -tutkimus VHT

 

Pääasiallisen suunnittelijan kokemus ja näytöt vastaavan tyyppisistä vesihuolto- ja tutkimushankkeista.

6

Maisemasuunnittelu MAS

 

Pääasiallisen suunnittelijan kokemus ja näytöt vastaavan tyyppisissä maisemasuunnittelun hankkeissa

 

 

 

Yksiköt voivat myös pyytää tarjouksen ko. suunnittelutoimialan puitesopimustoimittajailta, jolloin noudatetaan samoja ohjeita kuin yli 60 000 € tilausten osalta.

 

 

 

Yli 60 000 € arvoiset tilaukset

 

Arvonlisäverottomalta arvoltaan yli 60 000 € arvoiset tilaukset kilpailutetaan suunnittelutoimialan puitesopimustoimittajien kesken kevennettyä kilpailutusta käyttäen.

 

Kevennetty kilpailutus toteutetaan seuraavasti:

 

1.Tilaava yksikkö lähettää kaikille ko. suunnittelutoimialan sopimustoimittajille sähköpostilla yhtä aikaa tiedustelun, jossa on tilauksen kohde yksilöity mahdollisimman tarkasti. Tässä viestissä myös kerrotaan mihin tuleva valintapäätös tulee perustumaan. Valinnassa painotetaan vastaavan projektipäällikön ja suunnittelijoiden sopivuutta ko. toimeksiantoon (referenssit ja erityisosaaminen) sekä tarjottua tuntimäärää, josta muodostuu hinta. Hinnan ja osaamisen välinen painotus kerrotaan tarjouspyyntö viestissä. Laadun arviointiin voidaan sisällyttää muitakin tekijöitä kuin edellä mainittuja. Painotus hinnan ja osaamisen välillä voi muuttua eri toimeksiannoissa, riippuen tehtävän vaikeusasteesta.

 

2.Puitejärjestelyyn valitut ko. suunnittelutoimialan toimittajat antavat tarjouksensa noudattaen hankintamenettelyssä ja puitejärjestelyn sopimuksessa valmiiksi sovittuja kaupallisia ehtoja ja tarjoajan ilmoittamia tuntiveloitushintoja henkilöryhmittäin. Tarkemmat ohjeet tarjousten palautusmenettelystä annetaan sähköpostitiedustelussa.

 

3.Tilaava yksikkö valitsee tarjouksista kokonaistaloudellisesti edullisimman, vertaillen hintaa ja sopivuutta kohteeseen (referenssit ja erityisosaaminen) ilmoitetuin painotuksin ja tekee perustellun hankintapäätöksen.

 

4.Tilaava yksikkö tiedottaa hankintapäätöksestä kaikille ko. suunnittelutoimialan puitejärjestelyssä mukana olleille sopimustoimittajille

 

5.Tilaava yksikkö dokumentoi ja arkistoi hankinnan asiakirjat.

 

6.Tilaus tehdään päätöksenteon jälkeen, puitesopimuksessa määriteltyjen säännösten ja ehtojen mukaisesti. Tilauksista tehdään päätöspöytäkirja ja kirjallinen tilaus.