Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginvaltuusto7917.06.20243

9253-2021 (00 00 01)

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien valitseminen

Tiivistelmä: -

Kv § 79

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 14.6.2024:

Kuntalain 18 §:n mukaan valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudekseen, jollei valtuusto ole päättänyt, että heidän toimikautensa olisi lyhyempi. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan samassa vaalitoimituksessa.

Hallintosäännön 143 §:n mukaan valtuustolla on puheenjohtaja sekä I, II, III ja IV varapuheenjohtaja, jotka valitaan vuosittain valtuuston kesäkuun ensimmäisessä kokouksessa.

Johtavan kaupunginsihteerin inhimillisestä erehdyksestä johtuen asia tuodaan suoraan kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

​Kuntalain 95 §:n 2 momentin mukaan valtuusto voi ottaa käsiteltäväkseen kokouskutsussa mainitsemattoman kiireellisen asian. Jos asiaa ei ole valmisteltu, päätös asian ottamisesta käsiteltäväksi on tehtävä yksimielisesti.

Ehdotus​​Kaupunginvaltuusto päättää valita kaudeksi 2024-2025 puheenjohtajan sekä I, II, III ja IV varapuheenjohtajan.

PäätösKaupunginvaltuusto päätti valita:​

Asian käsittely kokouksessa

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola tiedusteli, voidaanko asia ottaa kokouskutsussa mainitsemattomana asian yksimielisesti kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Kukaan kaupunginvaltuutetuista ei vastustanut asian ottamista käsiteltäväksi.

Päätös Maaskolan valinnasta tehtiin Hellstenin, Azizin valinnasta Ruohosen, Furuholmin valinnasta Koirasen, Miikkolan valinnasta Anttilan ja Ilvessalon valinnasta Engblomin tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedFuruholm Timo
tiedMiikkola Mikael
tpvKonsernihallinto, päätöksenteon tuki
tiedAzizi Muhis
tiedIlvessalo Saara
tiedMaaskola Mika