Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8104.03.202412
Kaupunginvaltuusto3311.03.20247

1452-2024 (02 08 00, 00 04 01, 02 02 01)

Turun kaupunkiseudun kuntayhtymän tilintarkastusyhteisön valitseminen

Tiivistelmä:

Turun kaupunkiseudun kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Kaarina, Lieto, Naantali, Raisio, Rusko ja Turku. Kuntayhtymän tarkastuslautakunta on kilpailuttanut kuntayhtymän tilintarkastuspalveluiden hankinnan ja esittänyt kuntayhtymän jäsenkuntien valtuustoille, että kuntayhtymän tilintarkastusyhteisöksi valitaan BDO Oy.

Kh § 81

Talousjohtaja Valtteri Mikkola ja johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 28.2.2024:

Kaupunginvaltuusto päätti 11.4.2022 § 73 hyväksyä Turun kaupunkiseudun kuntayhtymän perussopimuksen. Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Kaarina, Lieto, Naantali, Raisio, Rusko ja Turku. Kuntayhtymän perussopimuksen 3 §:n 2 momentin mukaan kuntayhtymä huolehtii:

1) jäsenkuntien​ valtuustojen hyväksymässä seutustrategiassa kuntayhtymälle asetetuista tehtävistä

2)​ kuntayhteistyön yleisestä kehittämisestä ja kuntien välisen yhteistoiminnan​ kehittämisestä

3)​ yhteisten suunnittelu- ja kehittämishankkeiden​ toteuttamisesta

4) jäsenkuntien​ yhteisestä edunvalvonnasta

5)​ aluepolitiikan toteuttamisesta osaltaan

6)​ muista yhteisesti sovittavista seutuyhteistyöhön liittyvistä tehtävistä.

Turun kaupunkiseudun kuntayhtymä on kuntalain 61 §:n mukainen yhden toimielimen kuntayhtymä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuntayhtymällä ei ole yhtymävaltuustoa tai -kokousta, vaan ainoastaan hallitus. Koska kuntayhtymään sovelletaan kuntalain 64 §:n 1 momentin mukaan kuntalain 14 luvun säännöksiä hallinnon ja talouden tarkastamisesta, tulee kuntayhtymällä olla lisäksi tarkastuslautakunta.

Turun kaupunkiseudun kuntayhtymän jäsenkuntien hallitukset tekivät heti kuntayhtymän perustamisen jälkeen yhtäpitävät päätökset kuntayhtymän tilintarkastusyhteisöstä. Em. päätösten tekemisen jälkeen on ilmennyt, että yhden toimielimen kuntayhtymissä tilintarkastusyhteisöstä tulisi päättää jäsenkuntien valtuustoissa. Tämän jälkeen asiaa on valmistelu uudelleen siten, että kuntayhtymän tarkastuslautakunta on kilpailuttanut kuntayhtymän tilintarkastuspalveluiden hankinnan. Tarjousta pyydettiin sopimuskaudelle 2024-2026 ja kahdelle optiovuodelle. Määräaikaan mennessä saatiin seuraavat tarjoukset sopimuskaudelle 2024-2026:

Turun kaupunkiseudun kuntayhtymän tarkastuslautakunta on 24.1.2024 päättänyt esittää jäsenkuntien valtuustoille, että kuntayhtymän tilintarkastajaksi valitaan kokonaishinnaltaan edullisemman tarjouksen jättänyt BDO Oy. BDO Oy:n vastuullisena tilintarkastajana toimii JHT, HT Kirsi Ehrlund ja varatilintarkastajana JHT, KHT Andreas Holmgård.

Mahdollisten optiovuosien käytöstä ja optiovuosiin kohdistuvista mahdollisista hinnan tarkistuksista päättävät aikanaan kuntayhtymän jäsenkuntien valtuustot.

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää valita Turun kaupunkiseudun kuntayhtymän tilintarkastusyhteisöksi sopimuskaudelle 2024-2026 BDO Oy:n, vastuullisena tilintarkastajana JHT, HT Kirsi Ehrlund ja varatilintarkastajana JHT, KHT Andreas Holmgård.

Päätös​Ehdotus hyväksyttiin.

​Arve, Elo ja Rantanen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

​Arven tilalla puheenjohtajana toimi Muukkonen.

Elon tilalla asian käsittelyyn osallistui Laakso ja Rantasen tilalla Vähä-Heikkilä.

Kv § 33

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää valita Turun kaupunkiseudun kuntayhtymän tilintarkastusyhteisöksi sopimuskaudelle 2024-2026 BDO Oy:n, vastuullisena tilintarkastajana JHT, HT Kirsi Ehrlund ja varatilintarkastajana JHT, KHT Andreas Holmgård.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun kaupunkiseudun kuntayhtymä
tiedTarkastuslautakunta