Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus56407.12.202031
Kaupunginvaltuusto21314.12.20205

13515-2020 (07 02 01)

Hallintosäännön 133 §:n mukainen kaupunginvaltuuston kyselytunti

Tiivistelmä: -

Kh § 564

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen:

Hallintosäännön 133 §:n sisältää säännökset kaupunginvaltuuston kyselytunnista.

Hallintosäännön mukaan valtuutetuilla on oikeus esittää kyselytunnilla kaupunginhallituksen puheenjohtajan, kaupunginjohtajan tai kansliapäällikön vastattavaksi lyhyitä, kulloinkin yhteen asiaan kohdistuvia kysymyksiä kaupungin hallinnon ja talouden hoitoa koskevista asioista. Valtuutettu saa samalla kyselytunnilla tehdä enintään kaksi kysymystä.

Kysymys on kirjallisena toimitettava konsernihallintoon viimeistään kyselytuntia edeltävän viikon keskiviikkona. Myöhemmin toimitetut kysymykset sekä kysymykset, joihin ei kyselytunnilla ehditä vastata, siirtyvät seuraavaan kyselytuntiin. Kysymykset otetaan vastattaviksi niiden saapumisjärjestyksessä. Puheenjohtajalla on kuitenkin oikeus määrätä tasapuolisuutta noudattaen muukin vastaamisjärjestys.

Kun kysymykseen on vastattu, kysymyksen esittäjällä ja muulla valtuutetulla on oikeus tehdä asiaan liittyviä lyhyitä lisäkysymyksiä valtuuston puheenjohtajan harkinnan mukaan. Kysymyksen ja ensimmäisen vastauksen enimmäiskesto on kaksi minuuttia. Lisäkysymyksen ja siihen annetun vastauksen enimmäiskesto on minuutti.

Kyselytuntia koskeva kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantasen ohjeistus on erikseen lähetetty valtuustoryhmien puheenjohtajille.

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää merkitä kyselytunnilla esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kv § 213

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää merkitä kyselytunnilla esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.