Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus25608.06.202011
Kaupunginvaltuusto9215.06.202022

5245-2020 (01 01 01)

Kansliapäällikön viran (vakanssi nro 000970) täyttäminen

Tiivistelmä: -

Kh § 256

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus:

Kaupunginhallitus perusti kokouksessaan 4.5.2020 § 195 kansliapäällikön viran kaupunginvaltuuston lokakuussa 2019 päättämän johtamisjärjestelmän mukaisesti. Virka perustettiin 1.6.2020 lukien, jotta johtamisjärjestelmän muutoksen läpiviennin jatkuvuus voidaan varmistaa kaupunginjohtajan siirtyessä sivuun viimeistään 1.6.2021. Viran perusti kaupunginhallitus ja kansliapäällikön valitsee kaupunginvaltuusto.

Kansliapäällikön kelpoisuusvaatimukseksi on päätetty soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, hyvä kokemus kunnallishallinnosta ja hyvä ruotsin kielen taito. Viran kokonaispalkka on 12.150 €/kk. Kansliapäällikölle laaditaan johtajasopimus.

Kansliapäällikkö toimii kaupungin ylimpänä viranhaltijana ja muiden viranhaltijoiden esimiehenä. Kansliapäällikön viran perustamista koskevassa päätöksessä kansliapäällikön tehtävät kuvataan pääpiirteissään seuraavasti:

Kansliapäällikön virka oli haettavana ajalla 8.5.-25.5.2020. Ilmoitus julkaistiin Turku.fi-sivuilla, Kuntalehti.fi-sivuilla, Kuntarekryssä, MOL:ssa, Turun Sanomissa, Helsingin Sanomissa sekä Åbo Underrättelserissä.

Kansliapäällikön virkaan haki määräaikaan mennessä 6 henkilöä, joilla yhdellä ei ollut vaadittua ylempää korkeakoulututkintoa.

Yhteenveto hakijoista on nähtävänä kokouksessa.

Haastatteluun kutsuttiin koulutuksen ja työkokemuksen perusteella 3 hakijaa: Tuomas Heikkinen (OTK, varatuomari), Laura Klami (OTK) sekä Ari Korhonen (FM). Haastattelijoina toimivat kaupunginjohtaja Minna Arve sekä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, haastattelut pidettiin 28.-29.5.2020. Haastatteluista tehtiin ansiovertailu pisteyttäen seuraavat kokonaisuudet:

Laadittu pisteytys on nähtävänä kokouksessa.

Haastattelussa eniten pisteitä saaneet Tuomas Heikkinen ja Ari Korhonen olivat maanantaina 1.6.2020 kaupunginhallituksen puheenjohtajiston ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan haastattelussa. Suoritetuissa haastatteluissa olivat lisäksi läsnä edustajat kaikista kaupunginhallituksessa edustettuina olevista ryhmistä.

Koska nyt valittava kansliapäällikkö tulee toimimaan kaupungin ylimpänä viranhaltijana uuteen johtamisjärjestelmään siirryttäessä, katson, että on olemassa hallintosäännön 120 §:n mukaisia erityisiä syitä sille, että asia käsitellään kaupunginhallituksen puheenjohtajan esittelystä. Olen ilmoittanut näkemykseni kaupunginjohtajalle.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että asiassa on olemassa sellaisia erityisiä syitä, että asia käsitellään hallintosäännön 120 §:n perusteella kaupunginhallituksen puheenjohtajan selostuksen pohjalta.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto täyttää kansliapäällikön viran (vakanssi nro 000970) 16.6.2020 lukien.

Kansliapäällikön kokonaispalkka on 12.150,00 €/kk, kansliapäällikölle laaditaan johtajasopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 8-5, 1 tyhjä.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Miikkola, Sundqvist, Hassan, Vornanen, Ruohonen, Aaltonen, Vierimaa ja Kattelus.

Peltosen Elon kannattamana tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Maaskola, Rinne ja Lindfors:

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että hakijoille Heikkinen ja Korhonen suoritetaan soveltuvuusarviointi ulkopuolisen toimijan toimesta siten, että tulokset ovat käytettävissä ennen valtuuston kokousta 15.6.

Laivoranta äänesti tyhjää.

Heikkinen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Kv § 92

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää täyttää kansliapäällikön viran (vakanssi nro 000970) 16.6.2020 lukien.

Kansliapäällikön kokonaispalkka on 12.150,00 €/kk, kansliapäällikölle laaditaan johtajasopimus.

PäätösKaupunginvaltuusto päätti valita kansliapäällikön virkaan (vakanssi nro 000970) 16.6.2020 lukien Tuomas Heikkisen.

Kansliapäällikön kokonaispalkka on 12.150,00 €/kk, kansliapäällikölle laaditaan johtajasopimus.

Asian käsittely kokouksessa

Ryhdyttäessä käsittelemään asiaa puheenjohtaja Rantanen ilmoitti hallintosäännön 145 §:n nojalla rajoittavansa tässä asiassa pidettävien puheenvuorojen pituuden enintään 5 minuuttiin.

Tehty palautusehdotus ja sen käsittely

Elo Koivusalon kannattamana teki seuraavansisältöisen palautusehdotuksen:

”Asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että hakijoille Heikkinen ja Korhonen suoritetaan soveltuvuusarviointi ulkopuolisen toimijan toimesta.”

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista, äänestävät "jaa", jos "ei" voittaa, on Elon palautusehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

Suoritetussa koneäänestyksessä 42 valtuutettua kannatti asian käsittelyn jatkamista ja 25 valtuutettua kannatti Elon tekemää palautusehdotusta, joten asian käsittely jatkui.

Liite 1Äänestyslista

Suljettu lippuäänestys

Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja Rantanen ilmoitti, että asiassa tulee suorittaa suljettu lippuäänestys ja esitti, että ääntenlaskijoina toimisivat Uusitalo-Heikkinen ja Wulff. Puheenjohtajan esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Suljetuin lipun suoriteussa vaalissa Tuomas Heikkinen sai 40 ääntä ja Ari Korhonen 26 ääntä, 1 tyhjä.

Jakelu

aoHakijat
tiedSarastia Oy
tiedHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kv § 92
Liite 1:Äänestyslista / Omröstningsförteckning