Valtuutettujen ennakkoon toimittamat kysymykset

 

1.Valtuutettu Jarmo Laivorannan kysymykset

 

Kysymys kaupunginjohtajalle toimintoanalyysin tekemisestä

 

”Turun kaupungin toimintasuunnitelmassa vuosille 2015-2018 on kirjaus, että kevään aikana valmistuu kaupungin tehtäviä syväluotaava toimintoanalyysi, jonka tarkoituksena on löytää uusia kohteita, joilla kaupungin toimintaa voidaan muuttaa pysyvästi.

 

Kaupunginhallituksen seminaarissa 14.10.2014 asian esittelyssä todettiin, että tarkoitus on saada kokonaiskuva kaupungin toiminnoista ja dokumentoida se. Myös ostettava toiminta (mm. ostopalvelut) kuuluvat analyysin piiriin.

 

Seminaarin sanoma oli, että kokonaiskuvan saamiseksi kaikki kaupungin toiminnot määritellään ja kuvataan lyhyesti sekä tehdään analyysi siitä, voidaanko toiminto järjestää toisin, muuttaa sen mitoitusta tai jopa luopua kokonaan jostain toiminnosta.

 

Toimintoanalyysin tuloksena luvattiin selkeitä ja konkreettisia esityksiä. Epäselväksi jäi, tehdäänkö esitykset avoimesti, osallistamalla kaikki tahot valmisteluun ja arvokeskusteluun, joka antaa suuntaviivat esityksille ja päätöksille.

 

Seminaarissa ei myöskään saatu varmuutta siitä, että toimintojen määrittelyn lisäksi niihin tarvittavat resurssit mitoitetaan oikein sekä kaikkien vastuu ja valta määritellään selkeästi niin, että voidaan siirtyä kustannustietoiseen tiedolla johtamiseen”

 

Kysymys 1:

Onko tarkoitus mitoittaa toimintoihin tarvittavat resurssit oikein ja määritellä vastuun ja vallan rajat selkeästi.

 

Kysymys 2:

Tehdäänkö esitykset osallistamalla kaikki tahot arvokeskusteluun.

 

Kysymys 3:

Perustuuko sivistystoimialan palveluverkkoselvitys kaupungin tehtäviä syväluotaavaan toimintoanalyysiin?

 

2.Valtuutettu Niina Ratilaisen kysymys

 

Kysymys:

”Vuonna 2012 päätetystä osallisuusohjelmasta on toteutunut nuorisovaltuuston perustaminen. Missä vaiheessa muut toimenpiteet ovat ja milloin kokonaisuus tulee seuraavan kerran kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi?”

 

3.Valtuutettu Mikaela Sundqvistin kysymys

 

Kysymys:

Miten Turussa on tarkoitus huolehtia jatkossa kehittävästä ympäristötyöstä, joka merkitsee muutakin kuin lupa- ja valvontaviranomaisena toimimista? Tällä työllä on Turussa vahvat perinteet, mutta tällä hetkellä huolta herättää mm. se, ettei kaupungissa ole nimettynä uutta ympäristötoimenjohtajaa.”

 

4.Valtuutettu Jukka Vornasen kysymys

 

Kysymys:

”Mitä toimenpiteitä on tehty uudistusohjelma 1:ssä päätetyn avustusrekisterin luomiseksi ja avustusten läpinäkyvyyden ja oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi?”

 

5.Valtuutettu Elina Rantasen kysymys

 

Kysymys:

”Miten lastensuojelun toimintamalliuudistus on käynnistynyt? Näyttääkö siltä, että uudistusohjelma 2:ssa asetetut toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet voidaan saavuttaa?”

 

6.Valtuutettu Tuija Ollikkalan kysymys

 

Kysymys:

Miten Turussa tällä hetkellä toteutuu vanhustenhuollon suosituksen mukainen henkilöstömäärä 0,5/vanhus ja miten tullaan selviämään, jos vanhuspalvelulakiin lisätään suosituksen sijaan sitova henkilöstömäärä?”