Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40127.08.20127
Kaupunginvaltuusto16603.09.20129

10054-2010 (231, 002, 014)

Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunnan varapuheenjohtajan valitseminen (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 401

Vs. kaupunginsihteeri Satu Lehto 22.8.2012:

Kaupunginvaltuusto on 21.5.2012 § 81 hyväksynyt Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakuntaa koskevan yhteistyösopimuksen ja johtosäännön. Lautakunta on aloittanut toimintansa 26.6.2012.

Lautakunnan johtosäännön 2 §:n mukaan Turun kaupunginvaltuusto valitsee lautakuntaan seitsemän jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen sekä lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Puheenjohtaja valitaan Turun kaupunginvaltuuston valitsemista jäsenistä ja varapuheenjohtaja muiden kuntien valitsemista jäsenistä.

Tämän mukaisesti on Turun kaupunginvaltuusto valinnut seitsemän jäsentä sekä kullekin henkilökohtaisen varajäsenen sekä puheenjohtajan valitsemistaan jäsenistä. Kaarinan, Raision, Naantalin, Liedon ja Paraisten valtuustot ovat myös valinneet kukin yhden jäsenen sekä kullekin henkilökohtaisen varajäsenen. Maskun, Mynämäen, Ruskon ja Nousiaisten valtuustot yhdessä (ns. Maskuryhmä) sekä Pöytyän, Auran, Marttilan ja Tarvasjoen valtuustot (ns. Pöytyäryhmä) ovat myös yhdessä valinneet kumpikin yhden jäsenen sekä hänelle henkilökohtaisen varajäsenen. 

Lautakunnassa on seitsemän naisjäsentä ja seitsemän miesjäsentä, joten tasa-arvolain 4 a § 1 momentin vaatimus siitä, että kunnallisissa toimielimissä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, toteutuu.

Lautakunnan toimikausi päättyy 31.12.2012.

Kaupunginhallituksen ehdotus              

Kaupunginvaltuusto päättää valita Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunnan varapuheenjohtajaksi Esa Hietasen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kv § 166

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää valita Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunnan varapuheenjohtajaksi Esa Hietasen.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHietanen Esa
tpvKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta palkkiot
tiedTurun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta