TURUN KLASSIKON LUKION STIPENDIRAHASTON SÄÄNNÖT

 

1 §

Rahaston nimenä on Turun Klassikon lukion stipendirahasto. Rahasto on tullut Turun kaupungin haltuun lahjoitusten perusteella. Rahaston varoja voidaan lisäksi kartuttaa lahjoittajan tai muiden lahjoittajien tekemien erillislahjoitusten avulla. Kun myöhemmin tässä yhteydessä mainitaan Turun Klassikon lukio, tarkoitetaan myös sen toimintaa jatkavaa oppilaitosta.

 

2 §

Rahaston hallinto kuuluu Turun kaupungin lukio- ja ammattiopetuslautakunnalle. Rahaston varojen sijoittamisesta ja varojen muusta hoidosta päätetään kaupunginhallituksen johtosäännössä sekä kaupunginvaltuuston hyväksymissä rahoitus- ja sijoitustoiminnan periaatteissa. Rahasto liitetään lahjoitusrahastojen koontirahastoon, jolloin rahaston varoja hallinnoidaan osana isompaa sijoituskokonaisuutta.

 

3 §

Rahaston stipendien jaosta päättää rehtori opettajakunnan esityksen perusteella.

 

4 §

Rahaston pääoman tuotosta tai pääomasta jaetaan vuosittain stipendejä Turun Klassikon lukion opiskelijoille. Mikäli tuottoa ei kokonaisuudessaan käytetä, lisätään loppuosa tuotosta pääomaan. Tätä kertynyttä tuottoa voidaan myös käyttää seuraavina vuosina stipendejä ja avustuksia jaettaessa, mikäli vuotuinen tuotto näinä vuosina jää pieneksi.

 

5 §

Keskushallinnon talousasiat tekee vuosittain toukokuun alkuun mennessä Turun kaupungin lukio- ja ammattiopetuslautakunnalle selvityksen rahaston edellisen tilivuoden tuotosta sekä käyvästä arvosta ja ilmoittaa Turun Klassikon lukiolle vuosittain enintään jaettavasta stipendisummasta.