Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 72 04.04.2011 6

2960-2011 (000, 040)

SDP:n ja Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettujen kirjallinen kysymys asumisen ja työllistävän elinkeinoelämän kustannusten nousun hillitsemiseksi (Kj)

Tiivistelmä:

Turun Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä ja Turun Vasemmistoliiton valtuustoryhmä ovat 10.3.2011 jättäneet kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 6 §:n mukaisen kirjallisen kysymyksen koskien asumisen ja työllistävän elinkeinoelämän kustannusten nousun hillitsemistä Turussa. Kirjallisen kysymyksen johdosta selvitykset on pyydetty Oy Turku Energia Ab:ltä, Turun Seudun Jätehuolto Oy:ltä, Vesiliikelaitokselta ja keskushallinnon talouden vastuualueelta.

Kv § 72

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 SDP:n ja Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettujen kysymys 10.3.2011

 

Liite 3                                 Äänestyslista

 

Valtuuston suostumuksella puheenjohtaja Seppo Lehtinen siirtyi valtuutetuksi ja varapuheenjohtaja Roda Hassan ryhtyi johtamaan puhetta klo 21.02.

 

Valt. Leena Koikkalainen valt. Sauli Saarisen kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen:

 

”Kaupunginvaltuusto päättää merkitä kaupunginhallituksen vastauksen tiedokseen ja päättää asettaa kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 6 §:n mukaisen viisihenkisen tilapäisen valiokunnan”.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa, on valt. Leena Koikkalaisen muutosehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 36 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta ja 30 valtuutettua kannatti valt. Leena Koikkalaisen ehdotusta, poissa 1, joten kaupunginhallituksen ehdotus voitti.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti merkitä kaupunginhallituksen vastauksen tiedokseen.

 

Puheenjohtaja Seppo Lehtinen palasi johtamaan puhetta klo 21.23, jolloin varapuheenjohtaja Roda Hassan siirtyi valtuutetuksi.

Jakelu

tiedOy Turku Energia-Åbo Energi Ab
tiedTurun Seudun Jätehuolto Oy
tiedTurun sosialidemokraattinen valtuustoryhmä
tiedVasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä
tiedVesiliikelaitos


Liitteet:

Kv § 72
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:SDP:n ja Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettujen kirjallinen kysymys asumisen ja työllistävän elinkeinoelämän kustannusten nousun hillitsemiseksi
Liite 3:Äänestyslista