Liite 1 § 39

 

Tilaliikelaitoksen johtokunta 14.12.2010:

 

Tilaliikelaitos, Merja Lumme 14.12.2010:

 

Kerttulin lukio tulee olemaan 550 oppilaan lukio, joka yhdistetään kahdesta lopetettavasta lukiosta Kupittaa ja Aurajoki. Ko. lukion oppilaista 225 on urheilulukion, 100 ICT-linjan ja 225 yleislinjan opiskelijaa.

 

Ko. koulu on nykyään alakoulu, jonka tiloja tulee muuttaa lukion opintosuunnitelman vaatimusten mukaisiksi. Esimerkiksi fysiikka/kemiantilat ja maantieto/biologian tilat tulee rakentaa. Opettajien, opinto-ohjaajien ja koordinaattorien tiloja tulee lisätä. Samoin sosiaalitiloja lisätään.

 

Keittiö- ja ruokailutilat sekä liikuntatilat jäävät ennalleen.

 

Korjauskustannuksiksi on arvioitu noin 4 milj. € (alv 0 %) eli noin 840 €/brm2, joka on noin 47 % uudisrakennuksen hinnasta.

 

Urheilulinjan oppilaat tulevat käyttämään harjoitteluunsa lähialueen liikuntapaikkoja oman koulun liikuntatilojen lisäksi.

 

Oppilasruokailu tullaan järjestämään Katerinkin toimesta omassa koulutalossa noin puolelle opiskelijoista ja toiselle puolelle lähietäisyydellä olevassa ruokailupisteessä.

 

SoTe järjestää opiskelijaterveydenhuollon joko Hämeenkatu 10 opiskelijaterveydenhuollon tiloissa tai Kellonsoittajankadun Ammatti-instituutin tiloissa.

 

Kohde on rahoitettu vuoden 2011 - 2014 talousarviossa ja taloussuunnitelmassa ja kohteen korjaus on tarkoitus aloittaa vuoden 2012 kesällä ja valmistua kesällä 2013.

 

Tilaliikelaitos on pyytänyt hankesuunnitelmasta lausunnot opetuspalvelukeskukselta, talouskeskukselta, tilakeskukselta, Katerinkilta ja Sosiaali- ja terveystoimen kouluterveydenhuollolta. Katerinki ja kouluterveydenhuolto eivät ole antaneet lausuntoja.

 

Tilaliikelaitoksen liikelaitosjohtaja Martti Kuitunen:

 

Ehdotus

 

Tilaliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä osaltaan Kerttulin lukion hankesuunnitelman ja lähettää sen edelleen kaupunginhallituksen ja kaupungin valtuuston hyväksyttäväksi.

 

Päätös

 

Ehdotus hyväksyttiin.

 

Rakennuttamispäällikkö Merja Lumme ja suunnittelupäällikkö Tapio Alapaattikoski 2.2.2011:

 

Kaupunginhallitus on 17.1.2011 käsitellyt Kerttulin lukion peruskorjauksen hankesuunnitelmaa palauttaen asian uudelleen valmisteltavaksi, jotta mm. oppilasruokailun järjestämisestä ja hankeen kustannusarvion muodostumisesta saataisiin lisäselvitystä.

 

Tilaliikelaitos toteaa lisäselvityksenään, että Kupittaan lukio on 550 oppilaan lukio, joka yhdistetään kahdesta lopetettavasta lukiosta Kupittaa ja Aurajoki. Ko. lukion oppilaista 225 on urheilulukion, 100 ICT-linjan ja 225 yleislinjan opiskelijaa. Opettajia ko. lukiossa tulee toimimaan 31 vakituista tai toistaiseksi valittua tuntiopettajaa ja lisäksi urheilulukiossa 17 tuntiopettajaa.

 

Ko. koulu on nykyään alakoulu, jonka tiloja tulee muuttaa lukion opintosuunnitelman vaatimusten mukaisiksi. Esimerkiksi fysiikka/kemian tilat ja maantieto/biologian tilat tulee rakentaa. Teknisen työn ja käsityön opetus ei kuulu lukion opetusohjelmaan, josta syystä ne tilat voidaan ottaa muuhun käyttöön. Opettajien, opinto-ohjaajien ja koordinaattorien työtiloja tulee lisätä. Myös henkilökunnan sosiaalitiloja tarvitaan lisää.

 

Keittiö- ja ruokailutilat sekä liikuntatilat jäävät ennalleen. Oppilasruokailu tullaan järjestämään Kerttulin koulutalossa noin puolelle opiskelijoista ja toiselle puolelle opiskelijoista Ammatti-instituutin Kellonosittajankadun toimipisteessä.

 

Korjauskustannuksiksi on arvioitu noin 4 milj. € (alv 0 %) eli noin 840 €/brm2, joka on noin 47 % uudisrakennuksen hinnasta. Ko. kohteessa sähkötöiden osuus tulee olemaan merkittävä, koska mm. ICT-linja asettaa erityisvaatimuksia tiloille (esim. oppituntien tallennusjärjestelmät) Yksittäisenä suurena kustannuksena voidaan mainita hissi kuiluineen. Arvio sisältää myös Turun Kauppaopetussäätiön rakennuksessa, jossa toimii Ammatti-instituutti, tehtävät vähäiset muutostyöt ruuan kuljetusreittien parantamiseksi ja osan aulatilan ottamiseksi ruokailukäyttöön. Tilojen yhteiskäytöstä on neuvoteltu Kauppaopetussäätiön asiamiehen kanssa.

 

Urheilulukiolinjan oppilaat tulevat käyttämään harjoitteluunsa koko kaupungin liikuntapaikkoja oman koulun liikuntatilojen lisäksi.

 

Sosiaali- ja terveystoimi järjestää opiskelijaterveydenhuollon Hämeenkatu 10 opiskelijaterveydenhuollon tiloissa.

 

Kohde on rahoitettu vuoden 2011 - 2014 talousarviossa ja taloussuunnitelmassa ja kohteen korjaus on tarkoitus aloittaa vuoden 2012 kesällä ja sen tulee valmistua kesällä 2013.

 

Tilaliikelaitos on pyytänyt hankesuunnitelmasta lausunnot opetuspalvelukeskukselta, talouskeskukselta, tilakeskukselta, Katerinkilta ja Sosiaali- ja terveystoimen kouluterveydenhuollolta. Katerinki ja kouluterveydenhuolto eivät ole antaneet lausuntoja.

 

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto 3.2.2011:

 

Kaupunginvaltuusto on 15.6.2009 § 134 tehnyt kouluverkon tarkistamista koskevan päätöksen. Päätöksen mukaan Kerttulin koulu, Aurajoen lukio ja Kupittaan lukio lakkautetaan 31.7.2012. Kerttulin lukio puolestaan perustetaan 1.8.2012.

 

Kerttulin koulu tyhjenee vuosiluokkien 1-6 oppilaista kesällä 2012, jonka jälkeen koulurakennus peruskorjataan Kerttulin lukiota varten. Kerttulin lukio toimii lukuvuoden 2012-2013 kahdessa eri toimipisteessä: Aurajoen ja Kupittaan koulukiinteistöissä. Kerttulin koulukiinteistön peruskorjauksen valmistettua Kerttulin lukion toiminta siirtyy 1.8.2013 lukien kyseiseen koulukiinteistöön.

 

Käsittelyyn tuleva Kerttulin lukion peruskorjauksen hankesuunnitelma toteuttaa kaupunginvaltuuston 15.6.2009 § 134 tekemää kouluverkkopäätöstä.

 

Kaupunginvaltuusto on 29.11.2010 § 224 hyväksynyt Turun kaupungin vuoden 2011 talousarvion ja vuosien 2011-2014 taloussuunnitelman. Kerttulin koulun korjaus lukion tarpeita varten sisältyy talousarvion Tilaliikelaitoksen investointeja koskevaan osuuteen. Talousarviossa peruskorjauksen kustannusarvio on 4,4 miljoonaa euroa. Hankesuunnitelman mukainen peruskorjauksen kustannusarvio on 4 miljoonaa euroa. Hankesuunnitelman mukainen peruskorjaus voidaan täten toteuttaa kaupunginvaltuuston hyväksymän talousarvion puitteissa.

 

Kaupunginhallituksen 17.1.2011 tekemän palautuspäätöksen perusteisiin on annettu lisäselvitystä rakennuttamispäällikkö Merja Lumpeen ja suunnittelupäällikkö Tapio Alapaattikosken 2.2.2011 päivätyssä lisäselvityksessä.

 

Saatujen lisäselvitysten jälkeen puollan liitteenä 2 olevan Kerttulin lukion peruskorjauksen hankesuunnitelman hyväksymistä.

 

Liite 2                                 Hankesuunnitelma 1.2.2011 liitteineen

 

Oheismateriaali 1              Opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston lausunto 1.12.2010 § 74

 

Oheismateriaali 2              Keskushallinto, talousasiat, lausunto 18.11.2010

 

Oheismateriaali 3              Keskushallinto, tilakeskus, lausunto 22.11.2010

 

Kaupunginhallitus ilmoittaa puoltavansa liitteenä 2 olevan hankesuunnitelman hyväksymistä.

 

Kaupunginhallituksen päätös on tehty yksimielisesti sen jälkeen kun asian käsittelyä oli päätetty jatkaa äänin 11 - 2 vähemmistön oltua asian palauttamisen kannalla.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää, että liitteenä 2 oleva Kerttulin lukion peruskorjauksen hankesuunnitelma hyväksytään.