Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 42 14.02.2011 10

848-2009 (641)

Yliopistonmäen kiinteistön vuokraaminen Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle (Kj)

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuustolle esitetään, että se päättäisi Yliopistonmäen kiinteistön vuokraamisesta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n 50 vuoden vuokrasopimuksella 325 000 euron vuosivuokrasta. Kaupunginhallitus oikeutettaisiin päättämään vuokrauksen muista ehdoista maanvuokrasopimuksen hyväksymisen yhteydessä.

Kv § 42

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Valt. Jukka Mikkola valt. Kjell Lundahnin kannattamana teki seuraavan lisäysehdotuksen:

 

”Vielä kaupunginvaltuusto päättää

 

-että maanvuokrasopimukseen on otettava tarvittavat ehdot siitä, että Turun yliopiston tilavuokrat eivät saa maanvuokrasopimuksen tekemisen johdosta korottua edellä mainittua maanvuokraa suuremmalla määrällä ja että tilavuokrien korotukseen maanvuokran määrän osalta sovelletaan samoja korotusperusteita kuin maanvuokrasopimuksessa ja

-että kaupungin lahjoituksen on kohdistuttava tutkimuksen ja opetuksen hyväksi”.

 

Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti, että Turun kaupunki vuokraa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle 45.503 neliömetrin suuruisen korttelin 9 tontin n:o 22 Turun kaupungin 1. kaupunginosassa 325.000 euron vuosivuokralla 50 vuoden ajaksi.

 

Kaupunginhallitus oikeutettiin päättämään vuokrauksen ja lahjoituksen ehdoista.


Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti, että Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2011 peruspääoman korvausta korotetaan 325.000 eurolla ja että vuokran määrä lahjoitetaan vuosittain Turun yliopistolle kaupunginhallituksen päättämin ehdoin.

 

Vielä kaupunginvaltuusto päätti

 

että maanvuokrasopimukseen on otettava tarvittavat ehdot siitä, että Turun yliopiston tilavuokrat eivät saa maanvuokrasopimuksen tekemisen johdosta korottua edellä mainittua maanvuokraa suuremmalla määrällä ja että tilavuokrien korotukseen maanvuokran määrän osalta sovelletaan samoja korotusperusteita kuin maanvuokrasopimuksessa ja

 

että kaupungin lahjoituksen on kohdistuttava tutkimuksen ja opetuksen hyväksi.


Jakelu

aoSuomen Yliopistokiinteistöt Oy
tiedKeskushallinto, talousasiat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus
tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta


Liitteet:

Kv § 42
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus