Liite 1 § 25

 

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

 

Kaupunginvaltuusto päätti 29.3.2010 § 60 ottaa FM Ari Korhosen osaamis- ja elinkeinotointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan viran määräaikaiseksi sijaiseksi 1.5.2010 lukien. Määräaika päättyy, jos viran nykyinen haltija palaa hoitamaan virkaansa tai hänen virkasuhteensa päättyy, tällä päätöksellä kuitenkin viimeistään 31.12.2012.

 

Keskushallinnon 1.5.2010 voimaan tulleessa toimintasäännössä osaamis- ja elinkeinotointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan toimialaksi on tarkentunut osaamistoimi, johon kuuluvat asiat, jotka koskevat:

 

-varhaiskasvatusta

 

-perusopetusta

 

-lukio-opetusta

 

-ammattiopetusta

 

-ammattikorkeakoulutusta

 

-matkailua.

 

FM Ari Korhonen on valittu Raision kaupunginjohtajan virkaan, jonka perusteella hän on irtisanoutunut Turun kaupungin palveluksesta siten, että virkasuhde päättyy 31.1.2011.

 

FM Ari Korhosen irtisanoutumisen johdosta tulee osaamistointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan virkaan ottaa uusi määräaikainen sijainen 1.2.2011 lukien. Määräaika päättyy, jos viran nykyinen haltija palaa hoitamaan virkaansa tai hänen virkasuhteensa päättyy, tällä päätöksellä kuitenkin viimeistään 31.12.2012.

 

Osaamistointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan sijaiseksi tulisi ottaa suostumuksensa mukaisesti kansliapäällikkö VTM Jouko K. Lehmusto. Lehmusto on toiminut Turun kaupungin keskushallinnossa yhteensä n. 40 vuotta, josta ajasta suunnittelupäällikkönä ja talousjohtajana joulukuun alusta 1975 helmikuun loppuun vuonna 2000 ja tämän jälkeen hallintojohtajana ja kansliapäällikkönä.

 

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n pääsäännön mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä. Pykälän 3 momentin mukaan virkasuhteeseen voidaan ottaa ilman hakumenettelyä, kun kysymyksessä on sijaiseksi tai avoinna olevaan virkasuhteeseen ottaminen määräajaksi.

 

Kaupunginhallituksen johtosäännön 13 §:n mukaan kelpoinen apulaiskaupunginjohtajan virkaan on henkilö, joka koulutuksensa tai käytännössä saavutetun kokemuksen perusteella on katsottava tehtävään päteväksi. Lehmusto täyttää apulaiskaupunginjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksen.

 

Kansliapäällikön virka on hallinnon keventämiseksi tarkoitus jättää täyttämättä ja jakaa virkaan kuuluvat tehtävät osaamistointa johtavalle apulaiskaupunginjohtajalle ja johtavalle kaupunginsihteerille. Viran mahdollinen lakkauttaminen otetaan kantaa keskushallinnon organisaation uudistamisen valmistelun yhteydessä.

 

Osaamistointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan tehtäviksi tulevat kansliapäällikön tehtävistä kaupunginhallituksen johtosäännön muutoksella tarkemmin määriteltävät keskushallintoa kokonaisuutena koskevat tehtävät kuten:

 

-kaupunginhallituksen menojen hyväksyminen siltä osin kun tehtävää ei ole annettu muulle viranhaltijalle sekä määrärahojen siirrosta vastuualueen, palvelukeskuksen tai muun keskushallinnon yksikön välillä

 

-keskushallinnon kiinteästä ja irtaimesta omaisuudesta sekä sen käytöstä huolehtiminen

 

-esitysten tekeminen kaupunginjohtajalle asioista, jotka koskevat useampaa keskushallinnon vastuualuetta, palvelukeskusta tai muuta yksikköä

 

-keskushallinnon tilojen käytöstä päättäminen

 

-keskushallinnon palveluksessa olevan henkilökunnan työvoiman käytön koordinointi sekä päätökset henkilöstön sijoittamisesta keskushallinnon yksiköihin

 

-kaupunginhallituksen ja sen alaisten toimielinten sekä koko keskushallinnon talousarvion valmisteleminen kaupunginjohtajalle.

 

Johtavan kaupunginsihteerin tehtäviksi tulevat kansliapäällikön tehtävistä

 

-päätöksenteon tuen vastuualueen johtajan tehtävät

 

-muut kuin edellä osaamistoimen apulaiskaupunginjohtajan kohdalla mainitut kaupunginhallituksen johtosäännön 17§:ssä tai toimivallan siirtopäätöksissä kansliapäällikölle määrätyt tehtävät.

 

Kaupunginhallitus päättänee ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että osaamistoimen apulaiskaupunginjohtajan viran määräaikaiseksi sijaiseksi otetaan suostumuksensa mukaisesti kansliapäällikkö VTM Jouko K. Lehmusto. Sijaisuus alkaa 1.2.2011 ja päättyy, jos viran vakituinen haltija palaa hoitamaan virkaa tai hänen virkasuhteensa päättyy, tällä päätöksellä kuitenkin viimeistään 31.12.2012.

 

Kaupunginhallituksen johtosäännön tarkistamisesta tehdään erillinen ehdotus kaupunginvaltuustolle.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

 

                     Kaupunginvaltuusto päättää ottaa VTM Jouko K. Lehmuston osaamistointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan viran sijaiseksi 1.2.2011 lukien määräajaksi. Määräaika päättyy, jos viran nykyinen haltija palaa hoitamaan virkaansa tai hänen virkasuhteensa päättyy, tällä päätöksellä kuitenkin viimeistään 31.12.2012.