Liite 1 §62

 

Asemakaavatoimisto/Laurent Druey 19.2.2010:

 

Asemakaavatoimisto lähettää oheisena otsikossa mainitulle alueelle 8.12.2009 laatimansa ja 19.2.2010 muutetun (lausunnot) asemakaavanmuutosehdotuksen.

 

Asemakaavan laadinta perustuu Rudus Oy:n 12.11.2009 esittämään hakemukseen erillistä asemakaavanmuutosta varten. Hakemuksen perusteella alue on erotettu vireillä olevan Topinojan jätekeskuksen kaava-alueesta, jonka asemakaavan- ja asemakaavanmuutosluonnoksen ympäristö- ja kaavoituslautakunta on hyväksynyt 5.6.2007 § 438.

 

Kaavan tavoitteena on luoda edellytykset betoniaseman rakentamiselle sekä Topinojan jätekeskusta palveleville toiminnoille.

 

Lausunnoille lähetetyssä ja samanaikaisesti nähtäville asetetussa asemakaavanmuutosehdotuksessa aluevaraukset ovat seuraavat: Suunniteltua betoniasemaa varten varattu alue on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta (T), jonka pinta-ala on 3,64 ha. Alueen rakennusoikeus on 5000 k-m². Rakennuksien kerroslukua ei ole määritelty.

 

Alueen itäpuolella on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue, jolle saa rakentaa yhdyskuntateknistä huoltoa ja jätteenkäsittelyä palvelevia rakennuksia ja laitoksia sekä niihin liittyviä toimistotiloja (T-1). Alueen pinta-ala on 1,07 ha, sen rakennusoikeus 3000 k-m² ja sallittu kerrosluku IV.

 

Muu alue on suojaviheraluetta (EV), jonka pinta-ala on 3,41 ha.

 

Asemakaavanmuutosehdotus on ollut julkisesti nähtävillä 11.1. - 9.2.2010.

 

Nähtävilläoloaikana ei jätetty ainoatakaan muistutusta.

 

Lausunnot

 

Lausuntopyyntö on lähetetty Kiinteistöliikelaitokselle, rakennusvalvontatoimistolle, ympäristönsuojelutoimistolle, suunnittelutoimistolle, Vesiliikelaitokselle, Turku Energialle, Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle, Turvatekniikan keskukselle, Tiehallinnolle, Turun seudun maakaasu- ja energiantuotanto Oy:lle, Turun seudun jätehuolto Oy:lle, Fingrid Oy:lle, Kaarinan kaupungille ja Varsinais-Suomen liitolle.

 

Ympäristönsuojelutoimiston lausunnossa esitetään, että kaavaehdotuksessa ”luonnontilaisena säilytettävällä alueen osalla” sijaitsevalle teleliikenteen mastolle tulisi osoittaa vastaava aluevaraus, esim. merkinnällä EMT.

 

Asemakaavatoimisto:

 

Kortteliin 10 on lisätty määräys emt-1: ”Alueen osa, jolle saa sijoittaa tietoliikennemaston ja sitä palvelevan rakennuksen. Alueella oleva luontainen puu- ja pensaskasvillisuus tulee säilyttää ja pitää elinvoimaisena niiltä alueen osin, joita ei käytetä rakentamiseen tai ajoyhteyksinä.”

 

Vesiliikelaitoksen lausunnossa esitetään, että alueen länsireunalla oleva raakavesijohto (800 LK) tulee huomioida, ja että Turun Vesiliikelaitoksen verkostot tulee merkitä kaavakarttaan asianmukaisin merkinnöin.

 

Asemakaavatoimisto: Raakavesijohdon rasitealue (V) on siirretty nykytilannetta vastaavaan kohtaan.

 

Muilta osin lausunnoissa ei ollut huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

 

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on 2.3.2010 esittänyt, että 8.12.2009 päivätty ja 19.2.2010 muutettu (lausunnot) Metsämäen kaupunginosan Topinojan kaatopaikan osalle sekä Lenkkipuisto ja Pitkäsaari -nimisille puistoalueiden osille laadittu asemakaavanmuutosehdotus hyväksytään siten muutettuna, että L-1 kaavamääräyksen sisältö on seuraava: ”Luonnontilaisena säilytettävä alueen osa. Alueella oleva luontainen puu- ja pensaskasvillisuus tulee säilyttää.”

 

Lautakunta on samalla päättänyt esittää, että asemakaavanmuutoksen yhteydessä hyväksytään sitova tonttijako: (Metsämäki) 93-10 tontit 1 ja 2.

 

Kuten edellä olevasta esittelytekstistä ilmenee, kaavaehdotus on ollut nähtävillä samanaikaisesti kun siitä on pyydetty lausunnot. Nähtävilläoloaikana ei ole jätetty muistutuksia.

 

Liite 2                                 Selostus

 

Liite 3                                 Kartta

 

Liite 4                                 Tilastolomake

 

Kaupunginhallitus ilmoittaa puoltavansa asemakaavanmuutos- ja tonttijakoehdotuksen hyväksymistä ympäristö- ja kaavoituslautakunnan esittämässä jäljempänä olevassa kaupunginhallituksen ehdotuksessa tarkemmin yksilöidyssä muodossa.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

 

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä asemakaavatoimiston laatiman 8.12.2009 päivätyn, 19.2.2010 lausuntojen ja ympäristö- ja kaavoituslautakunnan 2.3.2010 tekemän päätöksen perusteella muutetun Metsämäen kaupunginosan Topinojan kaatopaikan osan sekä Lenkkipuisto ja Pitkäsaari -nimisten puistoalueiden osien asemakaavanmuutosehdotuksen.

 

Samalla kaupunginvaltuusto päättää, että asemakaavanmuutoksen yhteydessä hyväksytään sitova tonttijako: (Metsämäki) 93-10 tontit 1 ja 2.