Liite 1 § 32

 

Johtava kaupunginsihteeri Reino Tiainen 4.2.2010:

 

"Kuntalain 28 §:n mukaan valtuuston tietoon on saatettava vähintään kerran vuodessa kuntalaisten sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tekemät aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet. Hallintosäännön 49 §:n mukaan kaupunginhallituksen on vuosittain helmikuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo em. aloitteista. Valtuusto voi samalla päättää, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

 

Kunnan jäsenet ovat tehneet em. aloitteita, joita ei vuoden 2009 loppuun mennessä ole lopullisesti käsitelty, seuraavasti:

 

1) 5988-2008

Pulkkinen Juhani on 25.4.2008 tehnyt aloitteen luottamushenkilön läsnäolotietojen merkitsemisestä pöytäkirjan pykälän kohdalle.

 

Aloitteessa on esitetty kokouspöytäkirjojen läsnäolotietojen täydentämistä luottamushenkilöiden osalta siten, että pöytäkirjoista ilmenisi selvemmin, minkä asioiden käsittelyn aikana luottamushenkilöt ovat olleet kokouksessa läsnä.

 

Aloitteessa tarkoitettuun käytäntöön on kaupunginhallituksen kokousten osalta siirrytty joulukuussa 2009 ja kaupunginvaltuuston kokousten osalta kuluvan vuoden alusta lukien. Pöytäkirjoihin merkitään nykyään kellonajan lisäksi myös, minkä asiakohdan käsittelyn aikana luottamushenkilö on saapunut kokoukseen ja minkä asiakohdan käsittelyn aikana hän on kokouksesta poistunut. Mikäli luottamushenkilö on ollut kokouksessa koko sen keston ajan, tällaisia erillisiä merkintöjä ei luonnollisestikaan tarvitse tehdä. Esteellisyydestä johtuvat tilapäiset poissaolot todetaan aikaisemman käytännön mukaisesti kyseisen asiakohdan päätöksen yhteydessä.

 

Em. käytäntöä noudatetaan tällä hetkellä jo eräissä lauta- ja johtokunnissa. Niitä lauta- ja johtokuntia, joissa käytäntöä ei vielä noudateta, kehotetaan ottamaan se käyttöön.

 

2) 13853-2008

Paaso Jukka on 29.10.2008 tehnyt aloitteen tutkimusosaston perustamisesta Turkuun seuraamaan ja arvioimaan Turussa toteutettua maa- ja kiinteistöpolitiikkaa sekä alueidenkäytön hallintoa ja suunnittelua.

 

Aloitteesta on 29.10.2008 pyydetty keskushallinnon strategian ja viestinnän vastuualueen lausunto.

 

3) 11900-2009

Ella Laakio on 20.9.2009 tehnyt aloitteen lasten parlamentin perustamisesta Turun kaupunkiin.

 

Aloite on 7.10.2009 lähetetty mahdollisia toimenpiteitä varten perusopetuspalveluihin perusopetuspäällikkö Outi Rinteelle ja sosiaali- ja terveystoimeen palvelujohtaja Sirpa Kuroselle.

 

4) 12433-2009

Sanni Sihvonen on 20.9.2009 tehnyt aloitteen huvipuiston saamisesta Turkuun.

 

Aloitteen johdosta on todettava, että vaikka huvipuisto epäilemättä lisäisi erityisesti lapsiperheiden osalta Turun vetovoimaisuutta, ei huvipuiston perustaminen kuulu kaupungin omiin lähitulevaisuuden hankkeisiin. Jos kuitenkin joku yksityinen taho on valmis toteuttamaan tällaisen hankkeen, kaupunki pyrkii omalta osaltaan mahdollisuuksiensa mukaan myötävaikuttamaan sen toteutumiseen mm. kaavoitusratkaisuin.

 

5) 14374-2009

Jukka Paaso on 17.11.2009 tehnyt aloitteen kulttuuritutkijan (konsultin) palkkaamisesta tekemään selvitystä Turun kaupungin hallintoperinteestä ym.

 

Aloite on valmisteltavana keskushallinnon päätöksenteon tuen vastuualueella.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää merkitä ilmoituksen tiedokseen ja merkitsee samalla aloitteet 1 ja 4 käsitellyiksi.