Liite 1 § 12

 

Asemakaavatoimisto/Risto Eräpohja 21.10.2009/527-09:

 

Asemakaavatoimisto lähettää oheisena otsikossa mainitulle alueelle laaditun, 13.8.2009 päivätyn asemakaavanmuutosehdotuksen.

 

Asemakaavan laadinta perustuu Turun Kiinteistölaitoksen anomukseen.

 

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa omakoti ja/tai paritalojen rakentaminen noin 1.34 hehtaarin suuruiselle peltoalueelle.

 

Suunnittelualue on 1988 vahvistetussa asemakaavassa suurimmalta osin puistoa, joka nykymerkinnöin tarkoittaa lähinnä lähivirkistysaluetta.

 

Suunnittelualue on Turun yleiskaavassa 2020 merkitty pientalovaltaiseksi asuma-alueeksi.

 

Asuinkortteleiden tehokkuusluvuksi on määritetty e = 0.25, jolloin alueen rakennusoikeudeksi tulee 2419 k-m2. Alueellinen väljyys on pyritty saavuttamaan keskitetyllä autopaikoituksella, asuinrakennusten kaksikerroksisuudella ja melko alhaisella rakennustehokkuudella.

 

Arvokkaaseen maisemaympäristöön alue pyritään sovittamaan istutus- ja väritysmääräyksin.

 

Asemakaavanmuutoksen osallisille on lähetetty ilmoitus muutoksen vireille tulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman johdosta ei ole tullut yhteydenottoja.

 

Asemakaavanmuutosluonnos on hyväksytty ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa 16.6.2009 § 369.

 

Lausuntopyyntö on lähetetty Kiinteistöliikelaitokselle, rakennusvalvontatoimistolle, ympäristönsuojelutoimistolle, Vesiliikelaitokselle, Turku Energialle ja Museokeskukselle.

 

Muutoksesta ovat antaneet lausuntonsa Kiinteistöliikelaitos, rakennusvalvontatoimisto, Vesiliikelaitos, Turku Energia ja Museokeskus.

 

Museokeskus kertoo lausunnossaan tehneensä alueella maastotarkastuksen, jossa ei todettu Sipiharjun löydösten lisäksi muita kiinteitä muinaisjäännöksiä ja että todetut muinaisjäännökset on asemakaavanmuutoksessa huomioitu asianmukaisesti.

 

Museokeskus toteaa lausunnossaan myös, että asuinrakennusten tulisi olla yksikerroksisia.

 

Asemakaavatoimisto:

 

Jo ennakkolausunnossa Museokeskus edellytti alueelle väljää rakentamista. Asemakaavatoimiston käsityksen mukaan juuri kaksikerroksisuudella annetaan tilaa rakennusten ympärille ja luodaan Museokeskuksen peräänkuuluttamaa väljyyden tunnetta. Tätä tehostaa vielä keskitetty autopaikoitus.

 

Vesiliikelaitos kertoo lausunnossaan alueen poikki kulkevan hulevesiviemärin. Mikäli sitä joudutaan siirtämään, Vesiliikelaitos edellyttää, että siirtoa haluava taho vastaa kaikista siitä aiheutuvista kustannuksista.

 

Muilla lausunnonantajilla ei ole huomautettavaa muutoksen johdosta.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on 10.11.2009 esittänyt, että 13.8.2009 päivätty Halisten kaupunginosan Virnamäenpuiston ja Erik Julinin puiston osalle sekä Puntaripolun ja Ravattulanpolun osille laadittu asemakaavanmuutosehdotus hyväksytään siten muutettuna, että Ravattulanpolun osaa koskeva kaavamääräys muutetaan muotoon ”pp/t: Yleiselle jalankululle ja polkupyörälle varattu alueen osa, jolla tontille ajo on sallittu.

 

Lautakunta on samalla päättänyt esittää, että asemakaavanmuutoksen yhteydessä hyväksytään sitova tonttijako/tonttijaonmuutos: (Halinen) 94-11 tontti 4 ja (Halinen) 94-49 tontti 1.

 

Ehdotus on ollut säädetyssä järjestyksessä julkisesti nähtävänä 16.11. – 15.12.2009 kenenkään tekemättä ehdotusta vastaan muistutusta.

 

Liite 2           Selostus

 

Liite 3           Kartta

 

Liite 4           Tilastolomake

 

Kaupunginhallitus ilmoittaa puoltavansa asemakaavanmuutos-, tonttijako- ja tonttijaonmuutosehdotuksen hyväksymistä ympäristö- ja kaavoituslautakunnan esittämässä jäljempänä olevassa kaupunginhallituksen ehdotuksessa tarkemmin yksilöidyssä muodossa.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä asemakaavatoimiston laatiman 13.8.2009 päivätyn ja ympäristö- ja kaavoituslautakunnan 10.11.2009 tekemän päätöksen perusteella muutetun Halisten kaupunginosan Virnamäenpuiston ja Erik Julinin puiston osien sekä Puntaripolun ja Ravattulanpolun osien asemakaavanmuutosehdotuksen.

Samalla kaupunginvaltuusto päättää, että asemakaavanmuutoksen yhteydessä hyväksytään sitova tonttijako/tonttijaonmuutos: (Halinen) 94-11 tontti 4 ja (Halinen) 94-49 tontti 1.