Liite 1 § 273

 

Asemakaavatoimisto/Risto Eräpohja 16.11.2009/565-09:

 

”Asemakaavatoimisto lähettää oheisena otsikossa mainitulle alueelle laaditun, 11.9.2009 päivätyn ja 11.11.2009 muutetun (laus.) asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotuksen.

 

Asemakaavan laadinta perustuu Turun Kiinteistölaitoksen anomukseen.

 

Asemakaavan ja asemakaavanmuutoksen tavoitteena on parantaa Sorvarinkadun päätteen uudelleenjärjestelyllä olevan teollisuuskorttelin käyttöominaisuuksia, mahdollistaa sen laajentaminen ja uuden teollisuuskorttelin muodostaminen. Samalla liitetään vähän yli 9 hehtaaria kaavoittamatonta metsäaluetta Parolanpuistoon.

 

Suunnittelualue on Turun yleiskaava 2020:ssa kutakuinkin kaavaehdotuksen mukaisesti virkistys- ja teollisuusaluetta. Ehdotuksessa teollisuusalueen uuden korttelin rajat ylittävät hieman yleiskaavan teollisuusalueen rajauksen. Tällä kuitenkin saavutetaan uudelle teollisuuskorttelille sellainen korkeusasemien kaltevuus joka minimoi alueen louhintaa. Sorvarinkadun uusi etelänpuoleinen teollisuuskortteli pyritään sopeuttamaan ympäristöön myös siten, että muista ympäristön kortteleista poiketen sen kerrosluvuksi on määritetty yksi (I).

 

Vahvistetuissa asemakaavoissa (1972, 1990, 2001) alue on Teollisuusaluetta ja Parolanpuistoa ja suurelta osin kaavoittamatonta metsäaluetta.

 

Kaava-alueen pinta-ala on 13,4 hehtaaria, josta lähivirkistysaluetta on 10,3 hehtaaria ja teollisuusaluetta 2,8 hehtaaria. Kaava-alueen rakennusoikeudeksi saadaan 11336 k-m2. Rakennusoikeuden lisäys on 8201 k-m2 teollisuuskortteleiden pinta-alan kasvaessa 2,3 ha.

 

Asemakaavanmuutoksen osallisille on lähetetty ilmoitus muutoksen vireille tulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

 

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman johdosta on tullut yksi yhteydenotto. Turun luonnonsuojeluyhdistys kannattaa alueen kaavoittamista virkistyskäyttöön. Alue muodostaa viherkäytävän Pomponrahkalta Nunnavuorelle, joten sitä tulisi hoitaa luonnonmukaisesti eikä siistiä puistoksi.

 

Asemakaava- ja asemakaavanmuutosluonnos on hyväksytty ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa 25.8.2009 § 416.

 

Kaavaehdotus on ollut nähtävillä 5.10. – 3.11.2009. Ehdotuksesta ei jätetty muistutuksia. Samaan aikaan kaavaehdotus oli myös lausunnoilla.

 

Lausunnot

 

Lausuntopyyntö on lähetetty Kiinteistöliikelaitokselle, rakennusvalvontatoimistolle, ympäristönsuojelutoimistolle, suunnittelutoimistolle, Vesiliikelaitokselle ja Turku Energialle.

 

Muutoksesta ovat antaneet lausuntonsa Kiinteistöliikelaitos, rakennusvalvontatoimisto, suunnittelutoimisto, Vesiliikelaitos ja Turku Energia.

 

Suunnittelutoimisto ilmoitti lausunnossaan, että Sorvarinkadun kääntöpaikka on ylimitoitettu ja antoi uudet mitoitusohjeet.

 

Asemakaavatoimisto: Tarvittavat muutokset on soveltaen tehty asemakaavakarttaan.

 

Vesiliikelaitos ilmoitti, ettei tontin 8 hulevesiä voida johtaa Vesilaitoksen hulevesiviemäriin vaan ne on kiinteistön toimesta ja kustannuksella imeytettävä maastoon.

 

Turku Energia Sähköverkot Oy edellyttää uuden muuntamopaikan mahdollistamista.

 

Asemakaavatoimisto: Tarvittavat merkinnät on tehty asemakaavakarttaan.

 

Muilla lausunnonantajilla ei ole huomautettavaa muutoksen johdosta.”

 

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on 1.12.2009 esittänyt, että 11.9.2009 päivätty ja 11.11.2009 lausuntojen perusteella muutettu Runosmäen kaupunginosan korttelin 37 tontille 7, Sorvarinkadun osalle ja Parolanpuiston osalle laadittu asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotus hyväksytään.

 

Lautakunta on lisäksi päättänyt esittää, että asemakaavan yhteydessä hyväksytään sitova tonttijako/tonttijaonmuutos: (Runosmäki) 85-37 tontti 8 ja (Runosmäki) 85-127 tontti 1.

 

Ehdotus on ollut säädetyssä järjestyksessä julkisesti nähtävänä 5.10. – 3.11.2009 kenenkään tekemättä ehdotusta vastaan muistutusta.

 

Liite 2                                 Selostus

 

Liite 3                                 Tilastolomake

 

Kartta on jaettu erillisenä.

 

Kaupunginhallitus ilmoittaa puoltavansa asemakaava / asemakaavanmuutosehdotuksen hyväksymistä ympäristö- ja kaavoituslautakunnan esittämässä jäljempänä olevassa kaupunginhallituksen ehdotuksessa tarkemmin yksilöidyssä muodossa.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä asemakaavatoimiston laatiman 11.9.2009 päivätyn ja 11.11.2009 lausuntojen perusteella muutetun Runosmäen kaupunginosan korttelin 37 tontin 7, Sorvarinkadun osan ja Parolanpuiston osan asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotuksen.

Samalla kaupunginvaltuusto päättää, että asemakaavan yhteydessä hyväksytään sitova tonttijako/tonttijaonmuutos: (Runosmäki) 85-37 tontti 8 ja (Runosmäki) 85-127 tontti 1.