Liite 1 § 261

 

Talousarviopäällikkö Heikki Silpola 18.11.2009:

 

”Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 9.11.2009 § 596 ehdotusta vuoden 2009 talousarvion noudattamista koskeviksi määräyksiksi. Kaupunginhallitus palautti ehdotuksen uuteen valmisteluun. Palautuksen aiheena oli saada määräyksiin raportoinnin nopeutuminen niissä tapauksissa, joissa tavoitteita ei saavuteta. Toisena selkeytettävänä kohteena oli liikelaitosten talousarvion valmistelu- ja vahvistamisprosessi talousarvion valmistelun ja käsittelyn yhteydessä.

 

Talousarvion noudattamista koskeviin määräyksiin on lisätty kohtaan 4.2. Toiminnan ja talouden kehittymisen raportointi kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle, uusi kappale: " Hallintokunnissa tulee seurata jatkuvasti toiminnallisten tavoitteiden toteutumista. Mikäli selvästi osoittautuu, että tavoitteita ei saavuteta, on siitä raportoitava välittömästi apulaiskaupunginjohtajalle ja kaupunginjohtajalle. Kaupunginjohto puolestaan raportoi tarvittaessa tilanteesta kaupunginhallitukselle."

 

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen on laatinut selvityksen liikelaitosten talousarvion hyväksymisprosessista. Tämä selvitys tulisi liittää talousarvion noudattamista koskevien määräysten liitteeksi.”

 

Liite 2                                 Talousarvion noudattamista koskevat määräykset vuodelle 2010

 

Kaupunginhallitus puoltaa liitteen mukaisten talousarvion noudattamista koskevien määräysten hyväksymistä vuodelle 2010.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä talousarvion noudattamista koskevat määräykset vuodelle 2010 liitteen 2 mukaisina.