Liite 1 § 259

 

Tilaliikelaitoksen johtokunta 27.10.2009:

 

”Tilaliikelaitos, Kaisa Simula 19.10.2009:

Tilaliikelaitos on yhdessä Sosiaali- ja terveystoimen kanssa valmistellut Liinahaan vanhainkodin korjausrakentamisen hankesuunnitelman.

Hankkeen keskeinen tavoite on, että osastojen saneerattavissa tiloissa pystytään tarjoamaan hoivatasoista hoitoa pysyvää laitospaikkaa tarvitseville vanhuksille.

Yhdellä osastolla tarjotaan lisäksi lyhytaikais- ja vuorohoitoa.

Asukkaat tullaan hoitamaan osastoilla elämän loppuun asti, joten hoitotilat suunnitellaan siten, että myös saattohoito on mahdollista.

Vanhainkodissa tullaan tarjoamaan myös lähiympäristössä omissa kodeissaan asuvien vanhusten itsenäistä selviytymistä ja virkistystä tukevia palveluja.

Liinahaan vanhainkoti tulee tyhjentää kokonaisuudessaan peruskorjauksen ajaksi. Vanhainkodin peruskorjauksen aikainen väistötilatarve ajoittuu vuosille 2010 -2011.

Vanhainkodin huonetilaohjelman mukaiset vanhainkotitoimintaan tarvittavat tilat ovat ohjelma-alaltaan yhteensä 5506 ohm2. Ravitsemuskeskuksen keittiötilat eivät kuulu remonttialueeseen eikä niiden neliöitä ole huomioitu esitetyissä huonetilaneliöissä.

Osastoja on 6 kpl ja niiden yhteenlaskettu asuinhuoneiden lukumäärä on 72 kpl ja niiden ohjelma-ala 922 ohm2.

Toiminnan toteuttaminen ja sen tason ja laadun sekä kehityksen turvaaminen edellyttävät mahdollisimman nopeita toimenpiteitä toimitilaratkaisun toteuttamiseksi.

Rakennussuunnittelu voidaan käynnistää heti hankesuunnitelman hyväksymisen ja rahoituksen varmistumisen jälkeen. Rakennustyöt on mahdollista aloittaa syksyllä 2010, mikäli hankesuunnitelma on hyväksytty ja aloituslupa suunnittelulle saadaan viimeistään marraskuussa 2009. Tällöin rakennus voidaan ottaa käyttöön syksyllä 2011.

Terveystoimi on käsitellyt hankesuunnitelmaa ja hyväksyttänyt sen lautakunnassaan.

Peruskorjaushankkeen tavoitehintalaskelman mukaiset rakennuskustannukset ovat yhteensä 9 761 000 € (alv 0 %).

Vastaavan uudisrakennushankkeen tavoitehintalaskelman mukaiset rakennuskustannukset ovat yhteensä 11 561 000 € (alv 0 %).

Peruskorjaushankkeen bruttoneliöhinnaksi tulee tavoitehintalaskelman rakennuskustannuksista laskettuna 1 773 € (alv 0 %).

Vastaavan uudisrakennushankkeen bruttoneliöhinnaksi tulee tavoitehintalaskelman rakennuskustannuksista laskettuna 2 000 € (alv 0 %).

 

Tilaliikelaitoksen toimitusjohtaja Martti Kuitunen:

Ehdotus

Tilaliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä omalta osaltaan Liinahaan vanhainkodin korjausrakentamisen hankesuunnitelman vaihtoehdon, että rakennus peruskorjataan ja lähettää sen edelleen kaupunginhallitukseen ja valtuustoon hyväksyttäväksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.”

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 18.11.2009:

 

”Kaupunginvaltuuston hyväksymän Asukkaiden hyvinvointiohjelman senioriosan tavoitteen ”elämää ikääntymiseen ” palvelurakennenäkökulman mukaan ”palvelurakennemuutos turvaa turkulaisten ikäihmisten tarpeenmukaiset ja laadukkaat palvelut ja niiden saatavuuden asukkaiden ikääntyessä.” Muutoksen tavoitteena on palvelurakenteen keventäminen ja uudenlaisten toimintamallien kehittäminen mm. ympärivuorokautiseen hoitoon.

 

Sosiaali- ja terveystoimen yhdistämisessä ikäihmisten terveys- ja sosiaalipalvelut yhdistettiin sekä organisatorisesti että toiminnallisesti. Tämä mahdollistaa palvelurakenteen muuttamisen laitospainotteisesta avohuoltopainotteisemmaksi. Tämä taas edellyttää, että Turulla on toimivat, nykyaikaisen hoidon mahdollistavat laitokset. Liinahaan vanhainkodin korjaus on yksi osa tätä muutosta.”

 

Liite 2                                 Hankesuunnitelma 5.9.2009 liitteineen

 

Oheismateriaali 1              Peruspalvelulautakunnan lausunto 14.10.2009 § 418

 

Oheismateriaali 2              Keskushallinnon talouden vastuualueen lausunto 21.10.2009 ja vs. peruspalvelujohtaja Riitta Liuksan ja rakennuttamispäällikkö Merja Lumpeen selvitykset

 

Oheismateriaali 3              Työhyvinvointipäällikön ja työsuojeluvaltuutetun lausunto 16.10.2009

 

Kaupunginhallitus ilmoittaa puoltavansa liitteenä 2 olevan hankesuunnitelman hyväksymistä.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä liitteenä 2 olevan Liinahaan vanhainkodin peruskorjauksen hankesuunnitelman.