Liite 1 § 249

 

Tilaliikelaitoksen johtokunta 27.10.2009:

 

”Tilaliikelaitos/Anne Antola 19.10.2009:

 

Tilaliikelaitos on yhdessä sosiaali- ja terveystoimen kanssa valmistellut kaupunginsairaalan rakennuksen 6 peruskorjauksen hankesuunnitelmaa. Peruskorjaus liittyy psykiatrian tulosalueen laajempaan Terveyslautakunnan 27.2.2008 § 33 hyväksymään  tilajärjestelykokonaisuuteen, josta vuoden 2009 aikana on toteutettu rakennuksen 38 kahden kerroksen korjaustyöt sekä rakennuksen 4 korjaustöitä 3.kerroksessa. Tarkoituksena on keskittää toimintaa sairaala-alueella ja samassa yhteydessä luovutaan sairaala-alueen ulkopuolisista tiloista ns. terassitalossa (467 m2) osoitteessa Vanha Littoistentie 22.  Keskittäminen tuo käyttäjähallintokunnan mukaan tehokkuutta henkilöstöresursseihin ja parantaa hoitoketjun joustavaa toimintaa sekä tehostaa potilaiden siirtymistä avohoitoon.

 

Rakennus on alun perin 1900-luvun vaihteesta ja sitä on korjattu kahteen otteeseen v. 1943-1945 sekä 1985-1986. Rakennuksesta on tehty kosteustekninen kuntokartoitus v.2002 jonka perusteella kiireellisimmät korjaukset on tehty. Suurimmaksi ongelmaksi henkilökunnan taholta on kartoituksessakin todettu riittämätön ilmanvaihto. Tiloissa on tähän asti ollut ympärivuorokautista hoitoa, nyt toiminnat on siirretty muualle. Suunnitelmissa on keskittää tiloihin päiväsairaala, toimintaterapiaa sekä geropsykiatrista päivätoimintaa.

 

Rakennus on suojeltu suojeluluokassa SR3 (ulkokuori, rajoittaa julkisivumuutoksia). Vuoden 1986 korjaustyössä ”alkuperäiseksi” jääneet osat on pyritty museokeskuksen toiveiden mukaan säilyttämään tässä korjaussuunnitelmassa.

 

Vuonna 1985-1986 tiloihin asennettu talotekniikka on uusittava. Kaikissa tiloissa ei ole ollut koneellista ilmanvaihtoa, joka nyt joudutaan lisäämään. Sähkötekniikka uusitaan. Tilamuutoksia tehdään vain välttämättömiltä osin. Kuntokartoituksessa havaitut ulkoseinähirsien vauriot korjataan tässä yhteydessä. Kohteeseen on esteettömyysvaatimusten täyttämiseksi asennettava invanostin.

 

Kohteesta on olemassa miltei valmiit urakkalaskentakuvat, joten valmius töiden aloittamiselle pian vuodenvaihteen 2010 jälkeen on olemassa. Kohde oli v.2009 pienet perusparannukset listalla rahoitettuna hankkeena, mutta suunnittelun edetessä kävi selväksi, että pelkkä pintaremontti ei sittenkään riitä asianmukaisten toimintaedellytysten turvaamiseksi ja peruskorjaustyölle laskettiin tavoitehinta. Korjausaste nousi 73,7 % ja hinnaksi muodostui 2 163 000 euroa (alv 0 %) hintatasossa 3/2009. Koska rakennus on suojeltu, ei purkaminen ja uudisrakentaminen samalle paikalle ole vaihtoehto. Käyttäjä pitää tilavaihtoehtoa parhaana sairaala-alueella tarjolla olevista ja sijaintia liikenneyhteyksiensä puolesta erinomaisena.

 

Korjaustyön vuokraa korottava vaikutus on noin 3,20 €/m2/kk (nykyinen vuokra 6,30 €/m2/kk, uusi vuokra 9,55 €/m2/kk)

 

Peruspalvelulautakunta on käsitellyt hankesuunnitelman osaltaan kokouksessaan 15.9.2009 § 387 Lausunto hankesuunnitelmasta liitteenä. Lausunto hankesuunnitelmasta on saatu myös työsuojeluvaltuutettu Paula Lindgreniltä. Keskushallinnon talousasiat yksiköstä 5.6.2009 lähetettyyn lausuntopyyntöön ei ole saatu vastausta.

 

Oheismateriaali 1               Hankesuunnitelma 2.6.2009 liitteineen

 

Oheismateriaali 2               Peruspalvelulautakunnan lausunto 15.9.2009 § 387

 

Oheismateriaali 3               Työsuojeluvaltuutettu Paula Lindgrenin lausunto

 

Koska hankkeen tavoitehinta-arvio ylittää 2 milj.euroa, tulee hankesuunnitelma viedä kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

 

Tilaliikelaitoksen toimitusjohtaja Martti Kuitunen:

 

Ehdotus       

 

Tilaliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä osaltaan kaupunginsairaalan rakennus 6 peruskorjauksen (psykiatrian tilajärjestelyt) hankesuunnitelman ja lähettää sen edelleen kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon hyväksyttäväksi.

 

Päätös         

 

Ehdotus hyväksyttiin.”

 

Liite 2                                 Hankesuunnitelma 2.6.2009 liitteineen

 

Oheismateriaali 1              Peruspalvelulautakunnan lausunto 15.9.2009 § 387

 

Oheismateriaali 2              Työsuojeluvaltuutettu Paula Lindgrenin lausunto

 

Kaupunginhallitus ilmoittaa puoltavansa hankesuunnitelman hyväksymistä.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä kaupunginsairaalan rakennuksen 6 peruskorjauksen hankesuunnitelman.