Liite 1 § 237

 

Apulaiskaupunginjohtajan Maija Kyttä 16.9.2009:

”Vuoden 2008 alusta voimaan tulleen uuden lastensuojelulain 12 §:n mukaan kunnan tulee laatia suunnitelma lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi.

Suunnitelman tulee kattaa laajasti eri toimijoiden toiminta ja palvelut, jotka liittyvät lasten ja nuorten kasvuoloihin ja heidän hyvinvointiinsa. Suunnitelman laadinnan tulee olla eri toimijoiden ja toimialojen yhteistyöprosessi. Suunnitelma hyväksytään kunnan valtuustossa ja sitä tulee tarkistaa vähintään kerran neljässä vuodessa. Suunnitelma on ns. ohjausasiakirja, joka tulee ottaa huomioon kuntalain mukaan kunnan talousarviossa ja -suunnitelmassa.

 

Suunnitelma muodostuu asukkaiden hyvinvointiohjelman osasta – ”Lasten ja Nuorten ohjelma” ja sen liitteistä, lastensuojelun resurssit sekä lastensuojelun kehittämisohjelma, jonka kokonaisuuden valtuusto hyväksyy. Suunnitelma perustuu ryhmien väliseen sopimukseen ja liittyy useisiin valtakunnallisiin ohjelmiin. Ohjelma on valmisteltu poikkihallinnollisena yhteistyönä. Suunnitelma täyttää lastensuojelulain 12 §:n vaatimukset.”

 

Liite 2                                 Lasten ja Nuorten ohjelma liitteineen

 

Oheismateriaali 1              Lasten ja nuorten hyvinvointiohjelma 2009 - 2012

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä lastensuojelulain tarkoittaman suunnitelman lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi vuosille 2009 - 2013 liitteen 2 mukaisena.