Liite 1 § 219

 

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 23.9.2009:

 

”Kaupunginvaltuusto on 9.3.2009 § 78 hyväksynyt valtuustokauden 2009 - 2012 ohjelmarakenteen. Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti Turun kaupungin valtuustoryhmien välisen sopimuksen tavoitteet ja toimenpiteet toimeenpannaan Turku-sopimuksella. Turku-sopimus jakautuu kolmeen strategiseen teemaan:

 

-vetovoimaisuus ja kilpailukyky

-asukkaiden hyvinvointi

-resurssien tasapainoinen ohjaus

 

Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan yhtenä neljästä vetovoimaisuus ja kilpailukyky -teeman ohjelmana on asunto- ja maankäyttöohjelma.

 

Vuosille 2009 - 2013 laadittu asunto- ja maankäyttöohjelmaluonnos on kaupunginvaltuuston 10.4.2006 § 66 hyväksymän ohjelman päivitys.

 

Asunto- ja maankäyttöohjelman laatineen työryhmän puheenjohtajana on toiminut apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

 

Jäseninä työryhmään ovat kuuluneet:

 

-toimitusjohtaja Jouko Turto (Kiinteistöliikelaitos)

-kaavoitustoimenjohtaja Markku Toivonen (ympäristö- ja kaavoitusvirasto)

-tonttipäällikkö Petri Liski (Kiinteistöliikelaitos)

-tontti-insinööri Janne Mustonen (Kiinteistöliikelaitos)

-asemakaavapäällikkö Timo Hintsanen (ympäristö- ja kaavoitusvirasto)

-rakennustarkastaja Reima Ojala (ympäristö- ja kaavoitusvirasto)

-suunnittelusihteeri Pekka Paatonen (sosiaali- ja terveystoimi)

-suunnittelupäällikkö Ossi Niininen (sosiaali- ja terveystoimi)

-suunnittelupäällikkö Tapio Alapaattikoski (opetustoimi)

-toimitusjohtaja Irina Nordman (Vesiliikelaitos)

-apulaiskaupunginjohtajan avustaja Risto Veivo (keskushallinto).

 

Työryhmän sihteerinä on toiminut maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen (Kiinteistöliikelaitos).

 

Kaupunginhallitus on 16.6.2009 § 376 päättänyt lähettää asunto- ja maankäyttöohjelmaluonnoksen lausunnoille lauta- ja johtokunnille, valtuustoryhmille, Rakennusteollisuus RT:lle ja Rakennusliitolle.

 

Lausuntoja luonnoksesta on saatu 23 kpl (tilanne 23.9.). Lausuntojen perusteella ohjelmaan on tehty muutoksia. Muutokset ohjelmaan on tehty sinisellä.

 

Liite 2                                 Turun kaupungin asunto- ja maankäyttöohjelma vuosille 2009 - 2013

 

Oheismateriaali 1              Asunto- ja maankäyttöohjelmaluonnoksesta saadut lausunnot

 

Oheismateriaali 1 on toimitettu valtuustoryhmien ryhmähuoneisiin ja on lisäksi nähtävänä esityslistalla JoutseNetissä ja internetissä (www.turku.fi / Päätöksenteko ja talous / Kaupungin johto ja lautakunnat / Valtuusto / Kokousten esityslistat ja pöytäkirjat).

 

Kaupunginhallitus ilmoittaa puoltavansa asunto- ja maankäyttöohjelmaan sisältyvän strategisten kaavojen kaavoitusohjelman asemakaavanimikkeiden hyväksymistä vuosille 2009 - 2010 ja asunto- ja maankäyttöohjelmaan sisältyvien maapoliittisen periaatteiden hyväksymistä. Lisäksi kaupunginhallitus ilmoittaa, että muilta osin asunto- ja maankäyttöohjelma tulisi hyväksyä hallintokunnissa ohjeellisena noudatettavaksi.

 

Samalla tulisi kumota kaupunginvaltuuston 10.4.2009 § 66 kohdalla hyväksymä asunto- ja maankäyttöohjelma vuosille 2006 - 2010 ja kaupunginvaltuuston 22.1.2007 § 21 kohdalla hyväksymät Turun kaupungin maapolitiikan periaatteet.

 

Lisäksi kaupunginhallitus ilmoittaa päättäneensä, että asunto- ja maankäyttöohjelma tullaan muokkaamaan yhteisen ohjelmarakenteen mukaiseksi ja että asunto- ja maankäyttöohjelman seurantamittarit käsitellään talousarvioprosessin yhteydessä.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää,

että liitteenä 2 olevaan asunto- ja maankäyttöohjelmaan sisältyvä strategisten kaavojen kaavoitusohjelma vuosille 2009 - 2010 hyväksytään,

että liitteenä 2 olevaan asunto- ja maankäyttöohjelmaan sisältyvät maapolitiikan periaatteet hyväksytään ja

että liitteenä 2 oleva asunto- ja maankäyttöohjelma merkitään muilta osin tiedoksi ja hyväksytään hallintokunnissa ohjeellisena noudatettavaksi.

Samalla kaupunginvaltuusto päättää, että kaupunginvaltuuston 10.4.2006 § 66 kohdalla hyväksymä asunto- ja maankäyttöohjelma vuosille 2006 - 2010 ja kaupunginvaltuuston 22.1.2007 § 21 kohdalla hyväksymät Turun kaupungin maapolitiikan periaatteet 2006 kumotaan.