Liite 1 § 161

 

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 3.6.2009:

 

”Olen 30.6.2008 § 23 päättänyt perustaa työryhmän valmistelemaan Turun kaupungille hulevesiohjelmaa. Työryhmään on kuulunut edustajia ympäristö- ja kaavoitusvirastosta, Kiinteistöliikelaitoksesta ja Vesiliikelaitoksesta. Työryhmän perustamispäätöksen mukaisesti hulevesien hallintaa voidaan parhaiten edistää laatimalla hulevesien käsittelysuunnitelma, jossa määritetään hulevesien hallinnan pääpiirteet ja toimenpiteet.

 

Hulevesiohjelman laatiminen liittyy myös Turun kaupungin Itämerihaasteeseen. Itämerihaasteessaan kaupunki on sitoutunut viemäriverkoston parantamiseen, mikä sisältää mm. erillisviemäröinnin kehittämisen ja hulevesien hallinnan.

 

Hulevesiohjelman laatiminen on tullut tarpeelliseksi myös siitä syystä, että Vesiliikelaitos on toteuttanut erillisviemäröintiä rakentamalla hulevesiviemäreitä aiemmin sekaviemäröidyille alueille.

 

Työryhmän laatimaan Turun kaupungin hulevesiohjelmaan on koottu eri hallintokuntien tehtävät ja velvollisuudet hulevesiä koskevissa asioissa sekä hulevesien käsittelyyn ja johtamiseen vaikuttavat säännökset ja suunnitelmat. Ohjelmassa on määritetty myös sen päämäärä, toimintaperiaatteet ja hulevesien käsittelyn prioriteettijärjestys. Ohjelman tärkein osa on sen toimenpideluettelo, johon on listattu ohjelman tavoitteet, menettelytavat ja toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi sekä vastuutahot kaupungin organisaatiossa. Hulevesiohjelmaan on sisällytetty myös hulevesien hallinnan osalta tärkeimmät jatkossa selvitettävät asiat ja ohjelman toteutumisen seuranta.

 

Liite 2                                 Turun kaupungin hulevesiohjelma

 

Kaupunginhallitus ilmoittaa puoltavansa liitteenä 2 olevan Turun kaupungin hulevesiohjelman hyväksymistä.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä liitteenä 2 olevan Turun kaupungin hulevesiohjelman.