Liite 1 § 60

 

Apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi 20.11.2008:

 

”Kaupunginhallitus palautti 16.6.2008 ammatti-instituutin Pitkämäenkadun korvaavien tilojen hankesuunnitelman hyväksymistä koskevan asian uudelleen valmisteltavaksi vuokran ja vuokra-ajan tarkistamiseksi. Kiinteistölautakunta esitti 12.11.2008 § 743, että ammatti-instituutin Pitkämäenkadun korvaavien tilojen liitteen 1 mukainen hankesuunnitelma hyväksytään siten, että se toteutetaan vaihtoehto 1 pohjalta, sekä siihen liittyvän vuokrasopimusluonnoksen Rausanne Oy:n kanssa. Sopimuksissa vuokrattavien tilojen huoneistoala on yhteensä 2 190 m2 ja vuokrahinta kuukaudessa yhteensä 26.718,00 €, alv 0 %. Vuokrasopimuksen pituutta on lyhennetty 13 vuodesta 8 vuoteen ja vuokra on pienentynyt n. 29.600 €:sta n. 26.700 €:oon kuukaudessa. Hankesuunnitelmaa on päivitetty vastaavasti.

 

Tilahankkeiden hankesuunnitteluohjeen mukaan vuokrahankkeiden toimivaltarajat määräytyvät vuokramenosta määritellyn pääomitetun hankinta-arvon mukaan.  Data-Cityn tilojen hankinta-arvo on tilalaitokselta saadun tiedon mukaan 2.250.561 €. Näin ollen toimivalta hankesuunnitelman hyväksymiseen on kaupunginvaltuustolla.

 

Esitän, että kaupunginhallitus esittää hankesuunnitelman hyväksymistä valtuustolle.”

 

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 4.2.2009:

”Tilaliikelaitos on jatkanut neuvotteluja Rausanne Oy:n kanssa Kiinteistö Oy Datacityn tilojen vuokraamisesta ammatti-instituutin käyttöön. Neuvotteluissa on saavutettu lopputulos, jossa kaupunki saa itselleen osto-option Kiinteistö Oy Datacityn osakkeisiin. Tilaliikelaitos on neuvottelujen lopputuloksen perusteella esittänyt, että hankesuunnitelma hyväksytään vaihtoehdon 1 pohjalta ja ammatti-instituutin tilat osoitetaan Kiinteistö Oy Datacitystä.

Osto-option saaminen liitteessä 4 mainituin ehdoin tekee Kiinteistö Oy Datacityn vaihtoehdosta konsernin kannalta kokonaisuutena edullisemman vaihtoehdon, sillä kaupunki saa sopimuksen mukaan oikeuden lunastaa tilat ns. ”tyhjien” toimistotilojen hinnalla. Em. perusteella puollan apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammin 20.11.2008 tekemää esitystä siitä, että ammatti-instituutin korvaavat tilat sijoitetaan Kiinteistö Oy Datacityn tiloihin.

Koska vuokrasopimusta koskevat neuvottelut ovat mm. tilojen luovuttamisajankohdan ja indeksikorotuksen määräytymispäivän osalta kesken, esitän, että Tilaliikelaitoksen toimitusjohtaja oikeutetaan sopimaan eräistä teknisistä yksityiskohdista vuokranantajan kanssa.”

 

Liite 2                                 Hankesuunnitelma

 

Liite 3                                 Vuokrasopimus

 

Liite 4                                 Sopimus osakkeiden osto-oikeudesta (luonnos)

 

Kaupunginhallitus ilmoittaa, että se puoltaa ammatti-instituutin Pitkämäenkadun korvaavien tilojen liitteen 2 mukaisen hankesuunnitelman hyväksymistä vaihtoehdon 1 pohjalta ja vaihtoehtoon 1 liittyvän vuokrasopimuksen hyväksymistä Rausanne Oy:n kanssa. Lisäksi kaupunginhallitus ilmoittaa, että vuokrasopimuksen tekemisen ehdoksi tulee asettaa se, että kaupunki saa osto-oikeuden Kiinteistö Oy Datacityn osakkeisiin liitteen 4 mukaisen osto-oikeussopimuksen mukaisesti.

 

Tilaliikelaitoksen toimitusjohtaja tulee oikeuttaa allekirjoittamaan liitteiden 3 ja 4 mukaiset sopimukset ja tekemään niihin tarvittavia teknisiä muutoksia.

 

Kaupunginhallituksen päätös on tehty äänin 11-2 vähemmistön oltua seuraavansisältöisen muutosehdotuksen kannalla:

 

”Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että ammatti-instituutin Pitkämäenkadun korvaavien tilojen liitteen 2 mukainen hankesuunnitelma hyväksytään siten, että se toteutetaan vaihtoehto 3 pohjalta siten, että ammatti-instituutti siirtyy Kiinteistö Oy ElectroCityn tiloihin.

 

Tilalaitos velvoitetaan käynnistämään Turku Science Park Oy:n kanssa neuvottelut Kiinteistö Oy ElectroCityn osakkeiden hankkimiseksi kaupungin omistukseen.”

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää,

että ammatti-instituutin Pitkämäenkadun korvaavien tilojen liitteen 2 mukainen hankesuunnitelma hyväksytään vaihtoehdon 1 pohjalta,

että vaihtoehtoon 1 perustuva liitteenä 3 oleva vuokrasopimus hyväksytään,

että vuokrasopimuksen tekemisen ehtona on, että kaupunki saa osto-oikeuden Kiinteistö Oy Datacityn osakkeisiin liitteen 4 mukaisesti ja

että Tilaliikelaitoksen toimitusjohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan liitteiden 3 ja 4 mukaiset sopimukset ja tekemään niihin tarvittavia teknisiä muutoksia