Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Loppupvm 31.5.2021, Toimialajohtaja/sarja 10102.02.2021 

1431-2021 (02 08 00)

Vanhan pääkirjaston suunnittelutöiden hankinta

Kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula 20.1.2021:

Turun kaupunginkirjastossa on tarkoitus parantaa vanhan pääkirjaston toiminnallisuutta ja aloittaa uutena palveluna mm. pajatoiminta. Tähän liittyen ensimmäisen ja toisen kerroksen asiakaspalvelutilojen toimintojen sijoittelua ja kalustusta halutaan päivittää. Suunnittelutyöstä pyydettiin kolmelta toimijalta tarjoukset. Tarjouspyynnöt lähetettiin sähköpostilla 8.12.2020.

Määräaikaan 14.1.2021 klo 16 mennessä saatiin kolme tarjousta:

-        JKMM Arkkitehdit, 13.1.2021

-        LPR-arkkitehdit Oy, 14.1.2021

-        Sigge Arkkitehdit Oy, 14.1.2021

Tarjouspyynnön mukaan hankinnan valintaperusteet olivat kokemus vastaavanlaisten kohteiden toteuttamisesta (50 pistettä), hinta (40 pistettä)ja aikataulun toteutuminen kirjaston toiveen mukaan (10 pistettä). Tarjouspyynnössä edellytettiin kokemusta Museoviraston kanssa työskentelemisestä ja kokemusta kirjastotilojen suunnittelusta.

Tarjousten arviointi suoritettiin 18.1.2021 ja mukana olivat kirjastopalvelusuunnittelija Kaija Valikainen ja kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula. Tarjouspyyntöön pyydettiin liittämään referenssilistat yhteistyöstä Museoviraston kanssa ja toteutetuista kirjastosuunnitteluista. Referenssilistausten perusteella arvioitiin tarjoajien kokemusta vastaavanlaisten suunnittelukohteiden toteuttamisesta. Kaikilla tarjoajilla on hyvää ja monipuolista kokemusta Museoviraston kanssa työskentelemistä. Sigge Arkkitehdit Oy:n referenssilistauksesta ei suoraan käynyt ilmi kokemus kirjastotilojen suunnittelusta, mutta tarjouksessa oli niistä lyhyt maininta. JKMM Arkkitehdit Oy:llä on tarjoajista laajin kokemus yleisten kirjastojen suunnittelutöistä. LPR-Arkkitehdit Oy:n referenssilistauksessa on kuvattu Kansalliskirjaston suunnittelutyö, mikä katsottiin erittäin hyväksi vertailukohteeksi vanhan pääkirjaston suunnittelulle. Lisäksi LPR-arkkitehdeillä on riittävää kokemusta yleisten kirjastojen tilojen suunnittelusta.

Tarjouspyynnössä pyydettiin erottelemaan asiantuntijoiden tuntipalkka ja arvioimaan kokonaistuntimäärä. Kaikissa tarjouksissa oli kerrottu tuntipalkat ja arvio kokonaistuntimäärästä. Hintapisteet annettiin suunnittelun kokonaishinnasta, jolloin halvin tarjous sai 40 pistettä, muiden pisteet muodostuvat suorassa suhteessa halvimpaan tarjoukseen = halvin tarjous / annettu tarjous *40 = tarjoajan hintapisteet. LPR-Arkkitehdit Oy:n hinta pisteytettiin tarjouksessa annetun korkeimman mahdollisen tuntihinnan pohjalta lasketun kokonaishinnan perusteella, muiden osalta käytettiin tarjouksessa mainittua kokonaishintaa.

Kaikki tarjoajat ilmoittivat, että suunnittelu on mahdollista toteuttaa pääsääntöisesti vuoden 2021 aikana.

Tarjousten laatu- ja hintavertailu ja pisteytys:

TarjoajaLaatupisteetHintapisteet   Aikataulupisteet
JKMM4530 (44 100€) 10
LPR4040 (33 300€)10
Sigge 3039 (33 950€)10

Halvimman tarjouksen on antanut LPR-Arkkitehdit Oy, joka myös arvioitiin soveltuvaksi toteuttamaan kohteen suunnittelutyö. Kokonaispistevertailussa tarjous sai parhaimmat pisteet (90).

Suunnittelutyö toteutetaan tuntihinnoilla pääsääntöisesti vuoden 2021 aikana.

Esitän, että vanhan pääkirjaston suunnittelutyö hankitaan LPR-Arkkitehdit Oy.ltä.

Mahdolliset tiedustelut päätöksen sisällöstä osoitetaan kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppulalle, puh. 050 590 7691, rebekka.pilppula@turku.fi

Toimialajohtaja Minna Sartes:     

PäätösPäätin, että vanhan pääkirjaston suunnittelutyö hankitaan LPR-Arkkitehdit Oy:ltä tarjouksen mukaisin tuntihinnoin siten, että kokonaiskustannukset ovat enintään 33 300 euroa.

Kustannukset maksetaan pääkirjaston uudistamistoimenpiteisiin varatusta käyttöomaisuuden hankintamäärärahasta, tilaus 104094.

Sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävällä sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun vireille saattamista koskevan vaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

Minna Sartes

toimialajohtaja

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

aoJKMM Arkkitehdit Oy
aoLPR-Arkkitehdit Oy
aoSigge Arkkitehdit Oy
tiedKonsernihallinto, vapaa-aikatoimialan talouden toimialapalvelu
tiedKulttuurilautakunta
tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut