Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut 
Kirjastopalvelujohtaja1617.12.2020 

11555-2020 (02 08 00)

Etäkäyttöisen eMagz-lehtipalvelun hankinnan kilpailuttaminen Turun kaupunginkirjastoon

Palvelupäällikkö Kaisa Hypén 16.12.2020:

Vaski-kirjastojen käyttöön hankittavasta etäkäyttöisestä eMagz Remote -palvelusta on tehty hankintapäätös § 10 19.10.2020 (11555-2020). Hankintapäätöksen jälkeen on käynyt ilmi, että hankinta tulee kilpailuttaa.

Yhä suurempi osa sanoma- ja aikakauslehdistä ilmestyy painetun version lisäksi myös sähköisessä muodossa. Vähitellen painopiste on siirtymässä sähköisiin julkaisuihin niin, että kaikki kustantajat eivät välttämättä jatkossa julkaise lehdistään ollenkaan painettuja versioita.

Bure Capital Oy (ent. LM Tietopalvelut) on tarjonnut kirjastoille eMagz Remote -palvelua, joka mahdollistaa kotimaisten digitaalisten aikakauslehtien lukemisen etänä, vaikka asiakkaan kotona. Palvelu on asiakkaan kannalta joustava ja erityisen tärkeä tänä aikana, jolloin korona rajoittaa ihmisten liikkumista.

eMagz Remote -palvelussa kirjasto voi muodostaa oman kokoelmansa noin 90 lehtinimekkeestä. Lehtien lisäksi kustannuksia tulee palvelun teknisistä ratkaisuista (ns. alustamaksu).

Vaski-kirjastojen johtoryhmä on puoltanut hankintaa ja on alustavasti sopinut sen lehtivalikoimasta.

Esitän, että Turun kaupunginkirjasto keskeyttää Vaski-kirjastojen yhteisen eMagz Remote –palvelun hankinnan ja käynnistetään kilpailutus etäkäyttöisen aikakauslehtipalvelun hankkimiseksi.

Kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula:

PäätösPäätin, että kirjasto yhdessä muiden Vaski-kirjastojen kanssa keskeyttää eMagz Remote –palvelun hankinnan. Turun kaupunginkirjasto käynnistää kilpailutuksen etäkäyttöisen aikakauslehtipalvelun hankkimiseksi.

Päätös pannaan täytäntöön odottamatta sen lainvoimaiseksi tuloa.

Rebekka Pilppula

Kirjastopalvelujohtaja

Jakelu

tiedBure Capital Oy
tiedKonsernihallinto, vapaa-aikatoimialan talouden toimialapalvelu
tiedKulttuurilautakunta
tpvXXXXX