Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta12609.12.20209

13758-2020 (02 08 00)

Kahvila Kisällin vuokraaminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 126

Museopalvelujohtaja Juhani Ruohonen ja intendentti Petteri Järvi 2.12.2020:

EnkeliGroup Oy sanoi irti joulukuussa 2019 kahvila Kisälliä koskevan vuokrasopimuksensa. EnkeliGroup Oy:n ja museopalveluiden välinen Kahvila Kisällin vuokrasopimus oli viimeistä päivää voimassa 30.6.2020. Poikkeuksellisen tilanteen takia kahvilaan ei haettu vuokralaista, vaan museopalvelut hoiti kahvilatoimintaa tilapäisesti osana omaa toimintaansa.

Kahvilatoiminnan hoitaminen ei kuulu museopalveluiden perustehtäviin ja kaikissa museoiden toimipaikoissa on vuokrasopimuksella vuokralainen, joka vastaa toiminnasta. Tämän vuoksi myös kahvila Kisälliin tulisi hakea vuokratarjouspyynnöillä vuokralainen hoitamaan kahvilatoimintaa.

Kyseessä on olemassa olevan tilan vuokralaiskilpailutus ja sen vuoksi tila kilpailutetaan kilpailutetun kiinteistövälittäjän markkinakartoituksen ja lehti-ilmoitusten perusteella, jossa arvioidaan osallistujien liikeidea, kelpoisuus ja tarjottu vuokrahinta.

Yrittäjän tulisi aloittaa kahvilatoiminta viimeistään 2.5.2021, jos se on vallitsevassa tilanteessa mahdollista.

Museopalveluista vuokralaiskilpailutukseen osallistuisivat museopalvelujohtaja Juhani Ruohonen ja intendentti Petteri Järvi. Mukana olisivat myös lakimies Riikka Lehtimäki lakipalveluista ja vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen tilapalveluista.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää valtuuttaa museopalvelut hakemaan uutta kahvilayrittäjää kahvila Kisälliin ja tekemään sitä koskevan vuokrasopimusluonnoksen ja että lopullinen vuokralaisen valinta ja vuokrasopimus tuodaan kulttuurilautakunnan päätettäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut