Kv 24.1.1972 § 29

 

Muutettu:      Kh 20.2.1995 § 294

 

                     Kh 7.8.1995 § 909

 

                     Kh 24.6.1996 § 833

__________________________________

 

      LUONNOS MUUTOKSIKSI 8/2014

 

KAUPUNGINTEATTERIN OPINTOTILIN SÄÄNNÖT

 

1 §

 

Opintotilin nimi on Turun Kaupunginteatterin Opintotili ja sen kotipaikka on Turun kaupunki.

 

2 §

 

Opintotilin tarkoituksena on apurahoja jakamalla tukea teatterin henkilökunnan ammatti-opiskelua.

 

3 §

 

Opintotilin muodostavat

 

1) se osa teatterin vapaalipputuloista, joka jää, kun on maksettu näytäntötulo

 

2) näin kertyneiden varojen tuotto sekä

 

3) ne varat, jotka esimerkiksi lahjoituksin, testamentein tai muulla tavoin voidaan saada hankituksi.

 

4 §

 

Opintotilin varat on sijoitettava tuloa tuottavasti. Opintotilin varojen hoidosta huolehtii Hoitokunta.

 

5 §

 

1) Opintotilistä on vastuussa ja jaettavista apurahoista päättää hoitokunta, johon kuuluu kuusi (6) kahdeksi vuodeksi kerrallaan parittomina vuosilukuina valittua jäsentä, näistä kaksi (2) Turun Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistys r.y:n valitsemia, kaksi (2) Turun Teatteritekniset toimihenkilöt ry:n valitsemia, yksi (1) Turun Kaupunginteatterin Taiteelliset Työntekijät ry:n valitsema ja yksi (1) Turun Kaupunginteatterin hallituksen nimeämä jäsen.

 

2) Hoitokunta valitsee puheenjohtajan ja sihteerin keskuudestaan.

 

6 §

 

Hoitokunnan toimikausi on kaksi vuotta, alkaen parittoman vuosiluvun elokuun 1. päivänä. Ensimmäisen hoitokunnan toimikausi alkaa poikkeuksellisesti perustamispäivästä ja päättyy 31.7.1967. Toimikauden kuluttua hoitokunnan kaikki jäsenet ovat erovuorossa. Hoitokunnan erovuoroinen jäsen voidaan valita hoitokuntaan uudeksikin toimikaudeksi. Jos hoitokunnan jäsen eroaa toimikauden kuluessa, on hänen tilalleen nimettävä uusi jäsen jäljellä olevan toimikauden ajaksi.

 

 

 

7 §

 

Hoitokunnan tilikausi on yksi vuosi ja alkaa se elokuun 1. päivänä.

 

8 §

 

Hoitokunta pitää varsinaisen kokouksensa tammi-huhtikuussa.

 

Ylimääräinen kokous pidetään, jos puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi tai vähintään kaksi hoitokunnan jäsentä kirjallisesti sitä pyytää määräasian käsittelemistä varten.

 

Hoitokunnan kokous on päätösvaltainen, kun yli puolet hoitokunnan jäsenistä on läsnä. Kokouksista on pidettävä asianmukaista pöytäkirjaa.

 

9 §

 

Kokouskutsun toimittaa hoitokunnan puheenjohtaja jokaiselle hoitokunnan jäsenelle kirjallisesti vähintään viikkoa ennen kokousta. Kutsussa on mainittava esille tulevat asiat.

 

10 §

 

Hoitokunnan kokouksessa ratkaistaan asiat yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan tulee voimaan se mielipide, jota puheenjohtaja on kannattanut. Äänestyksessä jokaisella hoitokunnan jäsenellä on yksi ääni.

 

11 §

 

Apuraha myönnetään perustellusta anomuksesta ja apurahan saaja on velvollinen antamaan hoitokunnalle yksityiskohtaisen selvityksen apurahan käytöstä vuoden kuluessa. Apurahaa anottaessa on mainittava viimeisen kahden vuoden aikana saadut apurahat.

 

12 §

 

Opintotilin toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja valitaan hoitokunnan varsinaisessa kokouksessa. Toiminnantarkastajat valitaan yhdeksi tilikaudeksi kerrallaan.

 

13 §

 

Opintotilin nimen kirjoittaa hoitokunnan puheenjohtaja.

 

14 §

 

Tilinpäätös on jätettävä viimeistään 15.10. mennessä toiminnantarkastajalle, jonka on annettava lausuntonsa tileistä marraskuun kuluessa.

 

15 §

 

Ehdotus sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta on tehtävä hoitokunnan kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai opintotilin purkamisesta.

 

Muutoksia näihin sääntöihin voidaan tehdä kuitenkin vain, jos Turun Kaupunginteatteri Oy, Turun Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistys r.y, Turun Teatteritekniset toimihenkilöt ry, Turun Kaupunginteatterin Taiteelliset Työntekijät ry kukin tahollaan hyväksyvät muutoksen.

 

 

 

16 §

 

Jos opintotili lopetetaan, sen omaisuus luovutetaan teatterityöehtosopimuksen allekirjoittaja-järjestöille käytettäväksi niiden harkinnan mukaan näyttämöväen ammattiopiskelun taloudelliseen tukemiseen.

 

17 §

 

Ilmoitus kokouksesta, jossa opintotilin lopettamisesta päätetään, on viikkoa ennen kokousta tehtävä kirjallisesti teatterityöehtosopimuksen allekirjoittajajärjestöille.