Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta7517.04.201316

3632-2013 (065)

Toimeksianto hankinta- ja logistiikkakeskukselle ulkomaisen kirjallisuuden hankinnan kilpailuttamiseksi

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta päättää valtuutuksesta ulkomaisen kirjallisuuden tarjouskilpailun valmisteluun ja esityksestä optio-oikeuden käyttämiseen kotimaisen kirjallisuuden osalta vuonna 2014.

Kultlk § 75

Palvelupäällikkö Kaisa Hypén 21.3.2013:

Turun hankinta- ja logistiikkakeskus kilpailutti Vaski-kirjastojen kirjastoaineistojen hankinnat vuonna 2011. Hankintasopimukset kattavat vuodet 2012-13, lisäksi on mahdollisuus ottaa käyttöön kaksi optiovuotta.

Sopimusten mukaiset aineiston päähankintapaikat ovat

-      kotimainen kirjallisuus: BTJ Finland Oy

-      ruotsin- ja vieraskielinen kirjallisuus: Booky.fi Oy

-      av-aineisto musiikkitallenteita lukuun ottamatta: BTJ Finland Oy

-      musiikkitallenteet: Twin Tone Oy

Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa käytyjen neuvottelujen ja markkinatilanteen arvioinnin pohjalta näyttää järkevältä ottaa käyttöön optiovuosi kotimaisen kirjallisuuden ja av-aineiston hankintojen osalta.

Sen sijaan ulkomaisen kirjallisuuden osalta päähankintapaikka on syytä kilpailuttaa. Sopimuskauden aikana kirjastossa on tehty hintavertailuja, joiden perusteella on voitu todeta, että Booky.fi Oy:n hintataso on korkeampi kuin heidän tarjouksessaan esittämänsä ja että se on selvästi yli markkinoiden keskihintatason. Tästä on reklamoitu toimittajaa useita kertoja, mutta reklamoinnilla ei ole ollut pysyvää vaikutusta hintatasoon.

Kilpailutus ja sen pohjalta syntyvä sopimus sitovat Turun kaupungin hankintoja ammattikorkeakoulun kirjastoa lukuun ottamatta sekä Kaarinan, Kustavin, Laitilan, Liedon, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Pyhärannan, Raision, Ruskon, Sauvon, Taivassalon, Uudenkaupungin ja Vehmaan kirjastoja. Hankinnan arvo on noin 150.000 € vuodessa.

Turun kaupunginkirjasto valmistelee kilpailutuksen yhdessä Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Kirjastopalvelujohtaja Inkeri Näätsaari:

Kirjastoaineistoon varattu määräraha vuoden 2013 talousarviossa on 1.170.847 €. Tästä Turun kaupunginkirjastoon hankittavan ulkomaisen kirjallisuuden osuus on noin 130.000 €. Koska kysymyksessä on kaupungin yhteishankinta, hankinta- ja logistiikkakeskus kilpailuttaa sen ilman erillistä toimeksiantoa. Hankinta- ja logistiikkajohtaja päättää kilpailutuksen pohjalta hankintapaikoista ja solmii hankintasopimukset valittujen toimittajien kanssa. Kysymys on puitesopimuksesta, jonka mukaisesti kirjasto tekee hankinnat käytettävissä olevien määrärahojen, kustantajien tarjonnan ja käyttäjien tarpeiden mukaan.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta valtuuttaa kirjaston valmistelemaan ulkomaisen kirjastoaineiston hankintojen kilpailutuksen yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Tällä kilpailutuksella päätetään ulkomaisen aineiston toimittajasta vuosille 2014-2015 ja varataan optiot vuosille 2016-2017.

Lisäksi lautakunta esittää hankinta- ja logistiikkakeskukselle, että kotimaisen kirjallisuuden ja av-aineiston hankintojen osalta otetaan käyttöön optiovuosi vuodeksi 2014.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut