Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta1927.02.201313

1983-2013 (049)

Vapaa-aikatoimialan hankinta- ja sopimusvaltuudet toimikaudeksi 2013-2016

Tiivistelmä: -

Kultlk § 19

Toimialajohtaja Minna Sartes:

Hallintosäännön 23 § kohdan 6 mukaan lautakunta päättää tehtävä alueen viranhaltijoiden hankinta- ja sopimusvaltuuksista kaupunginhallituksen määräämien periaatteiden mukaisesti.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää toimialan palvelualueiden ja tulosyksikköjen hankinta- ja sopimusvaltuudet toimikaudeksi 2013-2016 1.3.2013 lukien seuraavasti:

1. Pitempiaikaiset, kuluvaa talousarviovuotta pidemmälle ulottuvat sopimukset ja hankinnat esitellään aina kulttuurilautakunnan hyväksyttäviksi. Esityksiin tulee aina liittää kustannusarviot, sekä toimintaa ja taloutta koskevat tavoitteet. Hankkeille ja näyttelyille tulee nimetä vastuullinen vetäjä. Loppuselvitys tapahtumasta tuodaan lautakunnalle tiedoksi.

2. Peruskustannuksiltaan yli 135.000 € nousevat taidetuotannot (näyttelyt, vuositapahtumat, teatteriproduktiot, solisti- ja orkesterivierailut ym.) esitetään kulttuurilautakunnan hyväksyttäviksi. Esitykseen liitetään aina kustannusarvio sekä toimintaa ja taloutta koskevat tavoitteet. Hankkeille ja näyttelyille tulee esittää vastuullinen vetäjä. Loppuselvitys tuodaan lautakunnalle tiedoksi.

3. Peruskustannuksiltaan enintään 135.000 € taidetuotannoista (näyttelyt, vuositapahtumat, teatteriproduktiot, solisti- ja orkesterivierailut ym.) päättää asianomainen kulttuurilaitoksen johtaja. Viranhaltijapäätökseen liitetään aina hankekohtainen kustannusarvio sekä toimintaa ja taloutta koskeva tavoite. Päätös tuodaan hyvissä ajoin tiedoksi viranhaltijapäätöksenä kulttuurilautakunnalle otto-oikeutta varten. Seurantaa varten laitoksen johtajan tulee laatia hankkeen loppuselvitys päätöspöytäkirjan muotoon, jolloin se tulee myös lautakunnalle tiedoksi.

4. Yksittäisissä hankinnoissa ja sopimuksissa (muut kuin taidetuotannot) on toimialajohtajan valtuus enintään 50.000 € ja palvelualueiden johtajien, hallinto- ja henkilöstöpäällikön ja talouspäällikön valtuus enintään 30.000 €. Sopimusta koskeva valtuus lasketaan sopimuksen aiheuttamista vuosikustannuksista. Samoin perustein museopalveluiden kuvataidejohtajan ja kulttuurilaitosten tulosyksiköiden vastuullisten päälliköiden hankintavaltuus on enintään 10.000 €. Euromäärältään suurehkoista hankinnoista 5.000 - 50.000 € on syytä tehdä aina päätöspöytäkirja, elleivät kilpailuttamis- ja päätöstiedot ilmene muista asiakirjoista. Hankintapäätökset ilmoitetaan lautakunnalle. 

5. Vieraanvaraisuuden osoittamisessa valtuudet ovat: vapaa-aikatoimialajohtaja 5.000 €, teatterinjohtaja, kaupunginorkesterin intendentti, museopalvelujohtaja, kuvataidejohtaja, kirjastopalvelujohtaja ja hallinto- ja henkilöstöpäällikkö 2.000 € tilaisuutta kohden.

6. Taidehankintojen ja yksittäisten hankintojen ja sopimusten vähäisen hankinnan yläraja on 5.000 euroa. Alle 5.000 euron hankinnoista ei tarvitse tehdä päätöspöytäkirjaa. Vähäisen hankinnan rajasta huolimatta on aina tehtävä päätöspöytäkirja silloin kun hankinta kilpailutetaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginorkesteri
tpvKaupunginteatteri
tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut
tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
tpvVapaa-aikatoimiala, toimialan hallinto