Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta22114.12.20119

12679-2010 (055)

Työryhmä Turun Aforismiyhdistyksen anomus siirtää 2011 myönnettyä avustusrahaa vuodelle 2012

Tiivistelmä: -

Kultlk § 221

Työryhmä Turun Aforismiyhdistys Hannu Hirvonen, Pauli Luoma ja Marko Laihinen:

Saimme työryhmänä 1700 euron avustuksen kulttuurilautakunnalta tälle vuodelle.

Olemme toteuttaneet toimintasuunnitelman mukaisesti TURKU AFORISMEIKSI! -kilpailun yhdessä Kirjan talon, Turun kaupunginkirjaston ja Turkuposti -lehden kanssa. Kilpailuun tuli 615 mietelmää 47 kirjoittajalta.

Sen sijaan emme lähteneet luomaan Jarkko Laine -henkistä klubia Marttiin tänä vuonna, koska Laineen ympärille oli rakennettu jo paljon erilaisiakin juhlallisuuksia tänä vuonna. Päätimme suosiolla siirtään oman tapahtumamme ensi vuoteen.

Suunniteltua kalligrafien ja aforistikkojen yhteisnäyttelyä emme ole vielä saaneet sovittua Turkuun, asialle on oltu kirjaston suunnalta myötämielisiä, mutta oletettavasti heidän työn paljoudesta johtuen asia ei ole nyt edistynyt.

Virallista yhdistystä emme ole saaneet vielä perustettua. Jokaisella on vain ollut niin paljon tehtävää. Yhdessä ja erikseen.

Joulukuussa kokoustamme ensi vuoden tapahtumien osalta.

Saamaamme avustusta on käyttämättä tällä hetkellä 1494,60e. Olemme tehneet paljon palkatonta talkootyötä. Anomme täten että sen summan voisimme siirtää vuodelle 2012.

Perustelut ja toiminnan kuvausta vuodelta 2012

Hannu Hirvonen julkaisi ensimmäisen aforismikokoelmansa Kiireestä kantapää lokakuussa. Kirjaa edelsi varsin runsasmittainen toimitustyö.

Laihinen on viimeistellyt omaa aforismikokoelmaansa, ja Pauli Luoman työn alla on moderni, uudentyyppinen lyhyt runous.

Yhdessä olemme olleet esiintymässä mm. maaliskuussa Afoklubilla Hunter´s Innissä ja Runoviikon avauksessa oli mukana aforismia. Olimme kolme päivää päivystäjinä Turun Kirjamessuilla Suomen aforismiyhdistyksen osastolla ja teimme lajia tutuksi. Laihinen oli monella tapaa mukana tämän vuoden Paimion aforismipäivillä, ja teki aforistina kolmesti yhteistyötä maakunnassa kahden turkulaisen kuvataiteilijan kanssa aformancen nimessä. Laihinen toimii myös ensi vuoden afopäivien järjestelyissä mukana. Paikallista yhteistyötä ja aforismitietoutta olemme saaneet joka tapauksessa edistettyä huomattavasti. Hirvonen ja Laihinen ovat olleet mukana Turun Sanomien Viikon aforismi-palstalla. Turun seudun aforistiharrastajiin on saatu luotua kattava postituslista.

Turussa 24.11.2011

Työryhmän puolesta, Marko Laihinen

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä Työryhmä Turun Aforismiyhdistyksen anomuksen myönnetystä avustuksesta käyttämättä jääneen määrän, 1494,60 euroa, siirtämiseksi vuodelle 2012.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTyöryhmä Turun Aforismiyhdistys
tpvAaltonen Mirja
tpvAndersson Anneli
tiedLuoma Riitta
tpvMamia Annele
tpvSaarinen Leena
tpvÖsterholm Pirkko