Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 238 21.10.2009 30

13023-2009 (521)

Näyttelijä Ulla Reinikaisen anomus 25-vuotistaiteilijajuhlan järjestämiseksi kaupunginteatterissa 21.11.2009

Tiivistelmä: -

Kultlk § 238

Ulla Reinikainen, kaupunginteatteri, 20.10.2009:

Anon oikeutta järjestää 25-vuotistaitelijajuhlani 21.11.2009 kaupunginteatterin Sopukassa. Juhlanäytelmä on "Tuolla puolen taivaanrajan" ja esityksen jälkeen on jatkojuhla Pikkolossa.

Lisäksi anon, että minulle myönnettäisiin oikeus saada juhlanäytännön tuotto itselleni sen jälkeen kun lipputuloista on vähennetty näytäntöön liittyvät ylimääräiset kustannukset, jotka ovat tekijänpalkkiot.

Edelleen anon, että ko. teatteritilat luovutettaisiin vuokravapaasti käyttööni taiteilijajuhlaani varten.

 

Kulttuuriasiankeskuksen kanslia, toimistosihteeri Marja-Liisa Räbinä:

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 12.10.1992 § 1671 päättänyt, että kulttuurilautakunta oikeutetaan 1.1.1993 alkaen myöntämään kaupunginteatterin taiteelliseen henkilökuntaan kuuluvalle oikeus taiteilijajuhlan järjestämiseen kaupunginteatterin 18.9.1992 päivätyssä kirjelmässä esitetyin ehdoin ja edellytyksin.

Em. ehdot ja edellytykset ovat seuraavat:

Kulttuurilautakunta voi anomuksesta myöntää teatterin taiteelliseen henkilökuntaan kuuluvalle oikeuden viettää taiteilijajuhlaa.

Taiteilijajuhla voidaan myöntää ainoastaan vähintään 25 vuoden vakinaisen ammattilaisena tapahtuneen teatterityön perusteella.

Saman näytäntövuoden aikana voidaan myöntää korkeintaan 2 taiteilijajuhlaa.

Taiteilijajuhlan viettäminen ei vaikuta ohjelmistoon eikä roolijakoihin.

Taiteilijajuhlanäytännöksi ei myönnetä näytelmän ensi eikä toista esitystä.

Taiteilijajuhlan viettäjä on oikeutettu saamaan juhlanäytännön tuoton itselleen sen jälkeen, kun lipputuloista on vähennetty näytäntöön liittyvät ylimääräiset kustannukset.

Juhlanäytäntöä varten teatteritalo luovutetaan vuokravapaasti juhlijan käyttöön.

Koska edellä esitetyt ehdot ja edellytykset täyttyvät kaupunginteatteri ja kulttuuriasiankeskuksen kanslia katsovat, että näyttelijä Ulla Reinikaisen anomukseen tulisi suhtautua myönteisesti.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että näyttelijä Ulla Reinikaiselle myönnetään oikeus järjestää 25-vuotistaiteilijajuhla kaupunginteatterin Sopukassa lauantaina 21.11.2009 klo 19.00 näytelmällä "Tuolla puolen taivaanrajan" ja edelleen jatkojuhla Pikkolossa esityksen jälkeen.

Kulttuurilautakunta päättää lisäksi, että Ulla Reinikaiselle myönnetään oikeus saada juhlanäytännön tuotto itselleen sen jälkeen, kun lipputuloista on vähennetty näytäntöön liittyvät ylimääräiset kustannukset ja

että ko. teatteritilat luovutetaan vuokravapaasti Ulla Reinikaisen taiteilijajuhlaa varten.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoReinikainen Ulla
mtpvKaupunginteatteri
tiedAho Ari