Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 226 21.10.2009 17

12514-2009 (114)

Turun museokeskuksen pukuhuoltaja-valvojan työsuhteen (vak. n:o 403 590) nimikkeen muuttaminen pukuhuoltajaksi 1.1.2010 alkaen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 226

Turun museokeskus/museotoimenjohtaja Juhani Kostet 9.10.2009:

Turun museokeskuksessa on pukuhuoltaja-valvojan työsuhde (vak. n:o 403 590), johon on siirretty sisäisillä siirroilla museovalvoja Maarit Johansson 1.11.2009 alkaen.

Turun museokeskuksen uudelleen organisoinnin yhteydessä koko museotointa palveleva pukuhuolto on organisoitu uudelleen ja sen toiminta on keskitetty yhteen toimipisteeseen. Museokeskuksen pukuhuolto on keskittynyt ensisijaisesti asiakaspalveluhenkilökunnan työpukujen ja erilaisten roolipukujen hoitoon, kunnossapitoon ja uusien pukujen valmistukseen. Pukuhuolto on toiminut useassa eri paikassa, mikä on johtanut resurssien hajottamiseen, päällekkäisten laitteiden hankintaan ja tilojen päällekkäiskäyttöön. Museotoimen uudelleen organisoinnin yhteydessä Turun kulttuurikeskuksen pukuvarasto ja –huolto siirtyi myös museokeskuksen hoitoon sillä seurauksella, että museokeskuksen pukuhuoltoa on ollut kolmessa eri paikassa.

Pukuhuoltajan työsuhteessa toteutettu järjestely on antanut mahdollisuuden myös pukuhuollon täysimittaiseen uudistukseen, toiminnan uudelleen järjestelyihin ja resurssien uudenlaiseen kohdentamiseen. Uudelleen järjestelyn yhteydessä kolmessa eri paikassa toimivat huoltotilat on yhdistetty niin, että koko toiminta keskittyy Turun linnan huoltotiloihin. Pukuhuolto sijoitetaan organisaatiossa asiakaspalveluyksikköön.

Toiminnan uudistuessa pukuhuoltaja-valvojan nimike ei enää kuvaa parhaalla mahdollisella tavalla tehtäviä, kun koko resurssi kohdistuu vain pukuhuoltoon. Siitä syystä vakanssin nimike tulee muuttaa pukuhuoltajaksi. Tässä tilanteessa myös tehtäväkohtaista palkkaa tulee tarkistaa, koska ko. vakanssin palkka on jäänyt jälkeen myös museovalvojien palkasta.

Liite 1Pukuhuoltaja-valvojan työsuhteen (vak. n:o 403 590) muutos pukuhuoltajaksi

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle

että Turun museokeskuksen pukuhuoltaja-valvoja toimi (vak. n:o 403 590) muutetaan pukuhuoltajaksi 1.1.2010 alkaen,

että vakanssin kelpoisuusehdoksi vahvistetaan tehtävään soveltuva koulutus tai riittävä työkokemus,

että tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan 1.614,54 euroa kuukaudessa ja

että työaika on 38,25 tuntia viikossa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Kultlk § 226
Liite 1:Pukuhuoltaja-valvojan työsuhteen (vak. n:o 403 590) muutos pukuhuoltajaksi