Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 134 17.06.2009 13

7868-2009 (064)

Valtuutus Hankinta- ja logistiikkakeskukselle kaupunginkirjaston Nummen lähikirjaston RFId-laitteiden kilpailutusta varten

Tiivistelmä: -

Kultlk § 134

Informaatikko Kaija Valikainen ja verkkopalvelujohtaja Marja-Rii Jokinen:

Turun kaupunginkirjaston pääkirjastossa käytössä olevaa RFId-järjestelmää on tarkoitus laajentaa lähikirjastoihin peruskorjausten yhteydessä itsepalvelun tehostamiseksi. Nummen kirjastossa toteutetaan syksyllä 2009 toiminnallinen muutos ja peruskorjaus, joiden yhteydessä voidaan ottaa käyttöön RFId-järjestelmä. Järjestelmän käyttöönotto edellyttää nykyisten lainaus- ja palautusautomaattien sekä hälytinporttien vaihtamista RFId-järjestelmän mukaisiksi.

Kulttuuriasiainkeskuksen vuoden 2009 käyttöomaisuusrahasta on varattu lähikirjastojen uudistusta ja RFId-laitteiden hankintaa varten yhteensä 70.000 euroa.

Tarjousta pyydetään Turun kaupunginkirjaston Nummen lähikirjastoon hankittavista lainaus- ja palautusautomaateista sekä hälytinporteista. Hankinta on tarkoitus tehdä syksyllä 2009. RFId-laitteiden hankinnan kokonaisarvo on noin 30.000 euroa.

Turun kaupunki on keskittänyt vuoden 2008 alusta tavara- ja palveluhankintojen kilpailuttamisen, lukuun ottamatta rakennusurakoita, hankinta- ja logistiikkakeskukselle. Turun hankinta- ja logistiikkakeskus hoitaa kilpailuttamisen, päätöksenteon ja sopimusten tekemisen. Hankinta- ja logistiikkakeskus valmistelee tarjouspyynnössä hankinnalle asetettavat valintaperusteet yhdessä Turun kaupunginkirjaston kanssa.

Kilpailutuksen valtuutus edellyttää kulttuurilautakunnan päätöstä.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Ehdotan, että kulttuurilautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan vuoden 2009 aikana Turun kaupunginkirjaston Nummen lähikirjaston RFId-laitteiden toimittajan ja tekemään kaupunginkirjaston osalta myös päätökset sekä allekirjoittamaan sopimukset.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan vuoden 2009 aikana Turun kaupunginkirjaston Nummen lähikirjaston RFId-laitteiden toimittajan ja tekemään kaupunginkirjaston osalta myös päätökset sekä allekirjoittamaan sopimukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

mtpvKaupunginkirjasto
tpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus