Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 133 17.06.2009 12

7833-2009 (521)

Loppuelämän tarkoitus (työnimi) - produktion ottaminen kaupunginteatterin ohjelmistoon

Tiivistelmä: -

Kultlk § 133

Teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo:

Kevään toinen ensi-ilta päänäyttämöllä on kotimainen kantaesitys Loppuelämän tarkoitus (työnimi). Anna Krogeruksen, Savonia-palkitun, tämän päivän erään nimekkäimmän näytelmäkirjailijan ja ohjaaja Irene Ahon yhteistyönä on syntynyt hulvattomia, 2000-luvun nykysuomea ja – suomalaisia ruotivia esityksiä eri näyttämöille Suomessa (Kansallisteatteri, Jyväskylä, Kajaani jne.). Irene Ahon turkulaiset tuntevat jo kolmen miehen sielututkielmasta Paniikki ja sen sisarnäytelmästä Kaaos, jota koko kevään on esitetty täpötäysille katsomoille. Duo on nyt työstämässä tarinaa keski-ikäisestä Raakelista, joka – normaalien ihmissuhdepaineiden ja arkihien ohessa - pohtii loppuelämän syvempiä ulottuvuuksia. Raakelin kautta sukellamme ajan eri ilmiöihin.

Loppuelämän tarkoitus on yhden naisen ja kokonaisen kaupungin kokoinen näytelmä. Se kertoo keski-ikäisestä Raakel Länsimaasta. Raakel on pinnalta kova ja sisältä syvästi hämmentynyt ihminen, jonka elämästä puuttuu henkinen/hengellinen ulottuvuus.

Tunnemme sekä Krogeruksen että Ahon kädenjäljen. Usein se luo haudanvakavat asiat muotoon, joka saa ihmiset nauramaan elämälle kaikkineen, mutta kyyneleet ovat silmissä.

Loppuelämän tarkoitus on tuotantona myös ainutkertainen. Sama teksti ohjataan samaan aikaan kahdella eri näyttämöllä, kahden eri ohjaajan voimin. Esitys saa kantaesityksensä 9.4. sekä Turussa että Kajaanissa, jossa sen ohjaa Miko Jaakola.

Produktion ensi-ilta on 9.4.2010 päänäyttämöllä.

Produktion tuotantovastuu on jaettu seuraavasti:

Teksti Anna Krogerus
Ohjaus Irene Aho
Lavastus Kati Lukka
Pukusuunnittelu Tarja Simonen

Produktion tuotantobudjetti on 194.834 €. Tuotantobudjetti ei sisällä kiinteitä kuluja.

Produktio esitetään hinnoiteltavan seuraavasti: peruslippu á 29 €, eläkeläislippu 24 €, opiskelijat, koululaiset á 19 €.

Loppuelämän tarkoitus (työnimi) -produktion tavoitteena on 25 esitystä. Produktion esityskustannukset ovat arviolta 2.098 €/esitys. Pääsylipputulot ovat arviolta 9.408 € /esitys. Päänäyttämön täyttöaste on tällöin 65 % ja keskilipun hinta 24 €.

Kun produktiota on esitetty 25 kertaa, niin siitä syntyy kustannuksia ja tuloja seuraavasti:

Tuotantokustannukset 194.834 €
Esityskustannukset 25 x 2.098 € 52.450 €
Produktiokohtaiset menot yhteensä 247.284 €
Näytäntötulot 25 x 10.200 € 255.000 €
Nettovaikutus + 7.716 €

LiiteLoppuelämän tarkoitus (työnimi) -produktion tuotanto- ja esitysbudjetit

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää ottaa Elämän tarkoitus (työnimi) -produktion kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Edelleen kulttuurilautakunta päättää hyväksyä edellä esitetyn tuotantosuunnitelman kustannusvaikutuksineen ja oikeuttaa teatterinjohtajan allekirjoittamaan tähän päätökseen liittyvät sopimukset. Produktion ensi-ilta on 9.4.2010.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginteatteri


Liitteet:

Kultlk § 133
Liite 1:Loppuelämän tarkoitus (työnimi) -produktion tuotanto- ja esitysbudjetit