Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 131 17.06.2009 10

2055-2009 (002)

Varsinais-Suomen näkövammaiset ry:n anomus maksuttoman saattajalipun saamiseksi

Tiivistelmä:

Varsinais-Suomen näkövammaiset ry on toimittanut kulttuurilautakunnalle anomuksen koskien maksutonta saattajalippua kaikkiin kulttuurilautakunnan alaisiin kohteisiin. Nämä ovat Museokeskus, Turun kaupunginteatteri ja Turun filharmoninen orkesteri. Kulttuurilautakunta päätti Raimon ehdotuksesta yksimielisesti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi 22.4.2009 § 85

Kultlk § 131

Kulttuurisihteeri Riitta Luoma

Turun kaupunginteatterissa näkövammainen saa jo peruslipun hinnasta 50% alennuksen, samoin hänen saattajansa. Käytännössä tämä siis tarkoittaa että toinen lippu on ilmainen. Sama käytäntö koskee pyörätuoliasiakkaita sekä vaikeasti vammautuneita. Käytäntö ei koske ensi- tai toisia iltoja, eikä vierailuesityksiä, näissä esityksissä ei ole alennuslippuja muutenkaan.   

Museokeskus ja Turun filharmoninen orkesteri eivät tarjoa tällaisia alennuksia tällä hetkellä. Tämän hetkinen kaupungin taloustilanne aiheuttaa paineita myös tulosvastuullisille kulttuurilaitoksille. Päätösvaltuudet alennuksissa on tulosaluejohtajilla.

LiiteVarsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n anomus

EhdotusKulttuurijohtaja Minna Sartes

Kulttuurilautakunta päättää todeta kaupunginteatterin esityksiin näkövammaisia koskevan alennuskäytännön ja sen, että Museokeskus ja Turun filharmoninen orkesteri tarjoavat saattajalle ilmaisen lipun koeajaksi vuoden 2009 loppuun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi lautakunta päätti velvoittaa museokeskuksen ja Turun filharmonisen orkesterin antamaan selvityksen vuoden 2010 alussa, miten alennuskäytäntö on toteutunut. Samalla päätetään käytännön mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Päätös asiassa tehtiin Viikarin ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

aoVarsinais-Suomen Näkövammaiset ry
tpvKaupunginorkesteri
tpvMuseokeskus


Liitteet:

Kultlk § 131
Liite 1:Varsinais-Suomen näkövammaiset ry:n anomus