Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Nuorisopalvelut 
Nuorisopalvelujohtaja607.06.2024 

8437-2023 (02 05 01)

Nuorisotoimijoiden kohdennettu erityisavustus kesäkuu 2024

Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan 24.8.2023 § 93 päivitetty avustusohje nuorisotoimintaan määrittää nuorisoavustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja avustusten myöntämisen perusteista.

Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet. Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, ovatko projektit missä määrin nuorten itsensä suunnittelemia ja toteuttamia ja tukevatko ne nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Tapahtuman tai toiminnon tulee kohdentua alle 29-vuotiaille. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Kohdennettu erityisavustus on tarkoitettu yksittäisiin, kertaluonteisiin tapahtumiin ja toimintoihin, jotka eivät ole yhdistyksen toimintasuunnitelmassa. Avustusta voidaan harkinnan mukaan myöntää myös muuhun tarkoitukseen. Avustusta myönnetään enintään 1 000 euroa/hakemus.

Vuonna 2024 kohdennetuille erityisavustuksille on varattu 10 615 euron määräraha.

Erityisavustukset ovat haettavana jatkuvalla haulla sähköisessä järjestelmässä. Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan 16.5.2024 § 63 delegointipäätöksen mukaan nuorisopalvelujohtaja tekee päätöksen avustusten myöntämisestä.

Toiminnanjohtaja Reetta Glader:

Toukokuun 2024 aikana saapui yksi hakemus (Puhurin Pojat ry), jossa haetaan avustusta 615 euroa. Myönnettäväksi ehdotetaan 450 euroa. Kohdennettuihin erityisavustuksiin varattua määrärahaa jää jäljelle 3 300 euroa vuodelle 2024.​

Liite 1Nuorisotoimijoiden kohdennettu erityisavustus kesäkuu 2024

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

PäätösPäätän ehdotuksen mukaisesti myöntää kohdennettua erityisavustusta 450 euroa liitteen 1 mukaisesti.

Annina Lehtiö-Vainio

nuorisopalvelujohtaja

Jakelu

aoHakijat
mtpvKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedKulttuuri- ja nuorisolautakunta
tpvGlader Reetta
tiedKivilä Anna
tiedLehtiö-Vainio Annina
tiedLuoma Riitta
tiedOrvasto Oskari
tiedParantainen Anu
tiedSaarinen Minna
tiedSalminen Anna
tiedVakkamaa Maria


Liitteet:

Nuopal § 6
Liite 1:Nuorisotoimijoiden kohdennettu erityisavustus kesäkuu 2024