Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Nuorisopalvelut 
Nuorisopalvelujohtaja424.05.2024 

3967-2024 (02 08 00)

Nuorisotyön raportointijärjestelmä Kompassin hankinta nuorisopalveluihin

Vastaava ohjaaja Hanna Simon:

Kompassi-järjestelmä - taustaa

Kompassi on Oulun kaupungin hallinnoima verkkopohjainen, nuorisotyön dokumentointiin, suunniteltu järjestelmä. Se on työkalu tiedon keräämiseen ja raporttien näyttämiseen. Käyttäjinä valtakunnallisesti tällä hetkellä Lahti, Oulu, Lappeenranta, Pori, Kouvola, Porvoo, Tampere, Rovaniemi, Kotka (sekä pienempiä paikkakuntia). Kompassissa on mahdollista toteuttaa myös Nuorisokyselyt NUPS. Sadalle käyttäjälle ilmoitettu hinta on 159 €/kk (alv0%) eli 1908 €/v.

Pilotointijakso nuorisopalveluissa - Testaajien kokemukset kompassin käytöstä

Järjestelmää testattiin nuorisopalveluissa syksyllä 2023. Testijakson pituus oli 1.9.-30.11.2023. Testissä oli mukana nuorisotiloista Aunela, Runosmäki, Varissuo, Nuorten turku ja Musiikkitoiminta. Käyttäjäkokemukset Kompassista olivat positiivisia.

Raportoinnin näkökulmasta Kompassi tarjoaa monipuoliset ja selkeät mahdollisuudet tuottaa visuaalisia raportteja helposti. Kompassi tarjoaa myös mahdollisuuden kirjata sekä aktiiviset että passiiviset verkkokohtaamiset eri kanavissa. Kirjattuja tietoja on helppo vertailla eri aikajaksoilla tai toimipisteittäin. Järjestelmässä on mahdollista vertailla tietoja myös muiden käyttäjäkuntien tietoihin.

Rajapinnat ja yhteistyö tietopalvelujen kanssa

Turun kaupungin tietopalvelujen ja Kompassin edustajan kanssa on käyty keskustelu ja yhteinen rajapintojen läpikäynti. Tietopalveluiden näkökulmasta Kompassi-järjestelmään siirtymiselle ei ole esteitä ja rajapinnat toimivat. Logbook-järjestelmän osalta huolehditaan, että tähän mennessä kertynyt tieto olisi hyödynnettävissä vertailutietona tulevaisuudessa parhaalla mahdollisella tavalla.

Siirtyminen ja siirtymävaihe

Tämän hetken sopimus Logbook-järjestelmän osalta on 1.1. – 31.12.2024. Laadukkaasti toteutettu siirtymävaihe edellyttää hetkellistä päällekkäisyyttä raportointijärjestelmien osalta henkilöstön perehdytysjakson keston ajan. Henkilöstön perehdyttämisvaihe toteutetaan marras-joulukuun aikana, jolloin uuden raportointiohjelmiston käyttöönotto tapahtuu tammikuusta 2025 alkaen. Organisaatiopuun sekä muu taustavalmistelu järjestelmään toteutetaan touko-syyskuun aikana. Nuorisopalveluiden tiedontuotanto pyritään keskittämään Kompassi-järjestelmään, jotta mahdollisimman suuri osa tiedosta löytyy yhdestä järjestelmästä. Raportointijärjestelmästä on keskusteltu nuorisopalveluiden johtoryhmässä, joka puoltaa siirtymistä Kompassi järjestään.

Esitän, että Turun kaupungin Nuorisopalvelut siirtyy Kompassi - nuorisotyön raportointijärjestelmään tämänhetkisestä Logbook-järjestelmästä tammikuusta 2025 alkaen.

Organisaatiopuu, muutosviestintä sekä muu taustavalmistelu toteutetaan järjestelmään touko-syyskuun aikana. Henkilöstö perehdytetään marras-joulukuun aikana, jolloin uuden raportointiohjelmiston käyttöönotto tapahtuisi tammikuusta 2025 alkaen.

Vuosittainen hinta järjestelmälle sadalle käyttäjälle on 1908 €. Kustannus maksetaan nuorisopalveluiden kustannuspaikalta 22000.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

PäätösPäätin, että Turun kaupungin Nuorisopalvelut siirtyy Kompassi - nuorisotyön raportointijärjestelmään tämänhetkisestä Logbook-järjestelmästä tammikuusta 2025 alkaen. Kustannus maksetaan nuorisopalveluiden kustannuspaikalta 22000.

Annina Lehtiö-Vainio

nuorisopalvelujohtaja

Jakelu

tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedKulttuuri- ja nuorisolautakunta
tiedLuoma Riitta
tiedOrvasto Oskari
tiedParantainen Anu
tiedSaarinen Minna
tiedSalminen Anna
tpvSimon Hanna