Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kulttuurin palvelukokonaisuus 
Kulttuurijohtaja1416.05.2024 

3636-2024 (01 01 00)

Myyntipäällikön (vak.nro 402208) toimenhoitajan työpanoksen ja palkkakustannusten kohdentaminen orkesterille

Intendentti Nikke Isomöttönen, palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 6.5.2024

Myyntipäällikkö Sanna Wolstenholmen (vak.nro 402208) työ kohdistuu tällä hetkellä kulttuurin palvelukokonaisuudessa 50 % osuudella Turun filharmoniseen orkesteriin ja 50 % osuudella museopalveluihin. Jaettu tehtäväkokonaisuus ei parhaalla mahdollisella tavalla palvele kummankaan palvelualueen tarpeita. Orkesterissa on tunnistettu tarve myynnin ja markkinoinnin tehtäväalueen vahvistamiseen. Tämän vuoksi on tarkoituksenmukaista tarkastella edellytyksiä myyntipäällikön työpanoksen kohdistamiseksi kokonaisuudessaan orkesteriin.

Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnassa ja hyvinvointialueella (myöhemmin yhteistoimintalaki) määrittelee yhteistoiminnassa käsiteltävät asiat. Yhteistoimintalain 4 §:n mukaan työnantajan ja henkilöstön välisessä yhteistoiminnassa käsitellään ainakin sellaiset asiat, jotka koskevat:

1) henkilöstön asemaan merkittävästi vaikuttavia muutoksia työn organisoinnissa, kunnan palvelurakenteessa, kuntajaossa tai kuntien välisessä yhteistyössä;

2) palvelujen uudelleen järjestämisen periaatteita, jos asialla voi olla olennaisia henkilöstövaikutuksia, kuten ulkopuolisen työvoiman käyttöä tai liikkeen luovutusta;

3) henkilöstöön, henkilöstön kehittämiseen ja tasa-arvoiseen kohteluun sekä työyhteisön sisäiseen tietojenvaihtoon liittyviä periaatteita ja suunnitelmia; sekä

4) taloudellisista tai tuotannollisista syistä toimeenpantavaa osa-aikaistamista, lomauttamista tai irtisanomista.

Koska työnantaja harkitsee muutoksia, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi Sanna Wolstenholmen työn organisointiin, on käyty neuvottelut työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnassa ja hyvinvointialueella annetun lain 4, 5 ja 7 § mukaisesti. Neuvottelut käytiin ajalla 2.–23.4.2024, ja niissä käytiin läpi työnantajan harkitsemat muutokset ja niiden perusteet sekä kuultiin työntekijän huomiot. Yhteisesti todettiin, että työnantaja on täyttänyt yhteistoimintalain mukaisen neuvotteluvelvoitteensa.

Intendentti Nikke Isomöttönen 6.5.2024

Esitän, että myyntipäällikön (vak.nro 402208), Sanna Wolstenholmen, työpanos kohdistetaan kulttuurin palvelukokonaisuudessa 100 %:sti orkesteriin 1.6.2024 alkaen. Wolstenholmen keskeiset työn sisällöt ovat:

-​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ markkinoinnin kumppanuuksien ja sidosryhmäyhteistyön kehittäminen, sisäiset ja ulkoiset kumppanuudet

-​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ markkinoinnin ja myynnin kampanjat ja tuotepaketointi

-​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ uusasiakashankinta ja ryhmämyynti

-​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ asiakkuuksien ja asiakasrekisterien hallinta

-​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ puhelinpalvelun ja lipunmyynnin toimenpiteiden hoito asiakaspalvelusihteerin ohella

-​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ markkinoinnin sisältöjen ja materiaalien tuottaminen

Tehtävän sisällön perusteella tehtävänimike olisi tarkoituksenmukaista muuttaa markkinointisuunnittelijaksi. Tästä tullaan tekemään erillinen esitys kansliapäällikölle. Tehtävät vastaavat pääosin Wolstenholmen entisiä työtehtäviä, eikä muutos edellytä tehtäväkohtaisen palkan tai työn vaativuuden uudelleenarviointia. Muutoksen yhteydessä Wolstenholmen 50 % tehtävän palkkaresurssi siirretään museopalveluiden kustannuspaikalta 20070 orkesterin kustannuspaikalle 20040. Museopalvelut puoltaa esitettävää järjestelyä.

Kulttuurijohtaja Anu Laitila 13.5.2024

Päätös​Päätin, että myyntipäällikkö (vak.nro 402208), Sanna Wolstenholmen, työpanos kohdennetaan 1.6.2024 lukien 100 %:sti orkesteriin. Museopalveluiden kustannuspaikalta 20070 siirretään Wolstenholmen 50 % työajan resurssi orkesterin kustannuspaikalle 20040.

Anu Laitila

Kulttuurijohtaja

Jakelu

tiedKaupunginorkesteri
tpvKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedKulttuuri- ja nuorisolautakunta
tiedIsomöttönen Nikke
tpvKullanmäki Tarja
aoWolstenholme Sanna