Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuuri- ja nuorisolautakunta6416.05.20248

3555-2024 (00 01 01, 01 01 03)

Avustusmäärärahojen myöntämistä koskevan toimivallan siirtäminen viranhaltijalle

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että kulttuuriavustusten ja taideapurahojen käyttötarkoituksen ja käyttöajan muutosanomuksia koskeva päätösvalta siirrettään kulttuurijohtajalle.

Kulnuolk § 64

Kulttuurijohtaja Anu Laitila; vastuualuepäällikkö Niina Niemi-Nagy​

Turun kaupungin hallintosäännön 39 §:n mukaan lautakunnan tehtäviin tehtäväalueellaan kuuluu päättää avustusten myöntämisestä. Saman pykälän mukaan lautakunnalla on oikeus siirtää toimivaltaansa mm. viranhaltijalle.

Kulttuurin avustuksia ja taideapurahoja myönnettäessä noudatetaan kaupunginhallituksen Kh 4.4.2016 § 143 hyväksymiä avustuksia koskevia yleisiä ohjeita, joiden päivityksen kaupunginhallitus hyväksyi 14.9.2020 § 382 sekä kulttuuri- ja nuorisolautakunnan 21.6.2022 § 84 hyväksymiä jakoperusteita.​

Myöntämispäätöksessä määritellään avustuksen käyttötarkoitus. Yleisen avustusohjeen mukaisesti käyttötarkoitusta tai käyttöaikaa voidaan toimielimen päätöksellä perustellusta syystä ja kirjallisen hakemuksen pohjalta muuttaa. Kulttuuri- ja nuorisolautakunta päättää tällä hetkellä kaikista avustusten ja apurahojen käyttötarkoitusten ja käyttöaikojen muutoksista.

Prosessin nopeuttamiseksi ehdotetaan, että kulttuuri- ja nuorisolautakunta delegoi alle 10 000 euron käyttötarkoitusten tai käyttöajan muutosanomusten päätösoikeuden kulttuurijohtajalle.

Kulttuurijohtaja Anu Laitila:​

Ehdotus​Kulttuuri- ja nuorisolautakunta päättää siirtää toimivaltaansa seuraavasti:​

Kulttuurijohtaja päättää alle 10 000 euron kulttuuriavustusten ja taideapurahojen käyttötarkoituksen ja käyttöajan muutosanomuksista kaupunginhallituksen hyväksymien avustustoiminnan yleisten periaatteiden ja lautakunnan hyväksymien avustuslajikohtaisten myöntämisperusteiden mukaisesti​

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKulttuurin palvelukokonaisuus
tiedLaitila Anu
tiedNiemi-Nagy Niina