Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunginorkesteri 
Intendentti228.03.2024 

2519-2024 (10 03 02, 02 05 00)

Konserttitalon vuokra Akademiska Orkesternin järjestämässä tapahtumassa 4.5.2024

Vuokralainen Akademiska Orkestern vid Åbo Akademi rf, hallituksen puheenjohtaja Anna Pursiheimo 15.3.2024:

”Akademiska Orkestern on Åbo Akademin yhteydessä toimiva täysikokoinen, viime vuonna 95-vuoden iän saavuttanut sinfoniaorkesteri. Se on eräs maamme vanhimmista ja suurimmista yliopisto-orkestereista. Orkesterin soittajat ovat eri ikäisiä ja eri taustaisia. Yhdistävänä tekijänä on suuri rakkaus musiikkiin. Orkesterin kotipaikka on Turun Sibelius-museo. Vuodesta 1991 lähtien orkesterin kapellimestarina ja taiteellisena johtajana on toiminut Sauli Huhtala.

Orkesterimme järjestää kevätkonsertin 4.5.2024 Turun konserttitalossa. Ohjelmassa on suuria teoksia (Elgarin sellokonsertto ja Dvořákin sinfonia nro 9 (“Uudesta maailmasta”), jotka vaativat suuren orkesterin ja suuren tilan. Siksi olemme valinneet konserttimme paikaksi Turun konserttitalon.

Tänä vuonna, haasteellisen maailmantilanteen vuoksi, haluamme auttaa musiikin voimalla. Olemme olleet yhteydessä Lääkärit Ilman Rajoja -järjestöön ja päättäneet lahjoittaa kaiken kustannukset ylittävän tuoton auttamaan järjestön äärimmäisen tärkeätä toimintaa maailmalla. Jotta avun määrä olisi mahdollisimman suuri, anommekin konserttitalon salin vuokranalennusta konserttimme järjestämistä varten.”

Tapahtumapäällikkö Pekka Haapanen 27.3.2024:

Intendentillä on kulttuurilautakunnan vahvistamien hintojen lisäksi ollut mahdollisuus tehdä harkintaansa perustuvia muutoksia Konserttitalon vuokraushintoihin. Kulttuuri- ja nuorisolautakunta on 13.5.2020 § 52 täsmentänyt minimivuokratason määrittelyssä käytettäviä kriteerejä siten, että alennus voidaan myöntää:

kun kyseessä on:

Konserttitalon minimivuokra 1.8.2022 alkaen on 1–4 h tilaisuudesta 1150 € ja jokainen seuraava tunti à 305 € + henkilökuntakulut sekä alv 24 %. Ylimääräinen harjoitus- ja järjestelyaika veloitetaan normaalisti voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Päätös​Päätin luovuttaa Konserttitalon Akademiska Orkesternin järjestämään tilaisuuteen 4.5.2024 minimivuokralla + henkilökuntakulut.

Nikke Isomöttönen

Intendentti

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

aoAkademiska Orkestern vid Åbo Akademi rf
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedKulttuuri- ja nuorisolautakunta
tpvHaapanen Pekka